Jeanette Loeb: Open Joodse Huizen

vrijdag 4 mei 2018 11:00

Op 4 mei vertelt de kleindochter van de voorzitter van de Joodse Gemeente Ernst Loeb over het leven van haar familie in het pand van De Kler in Leiden. 

Op 4 mei  2018 vindt in Leiden het dubbelprogramma Open Joodse Huizen – Huizen van Verzet plaats: kleinschalige bijeenkomsten om te herinneren en te herdenken. Het joodse leven van voor, tijdens en vlak na de Tweede Wereldoorlog en het verzet in Leiden staan centraal. Op de plek waar de geschiedenis zich afspeelde vertellen vroegere bewoners, getuigen, nazaten, oude en nieuwe buurtgenoten, kenners en belangstellenden persoonlijke verhalen over vervolging, verzet en bevrijding. Iedereen is welkom om te luisteren, indrukken te delen en samen te herdenken.

In het (winkel)pand, Breestraat 161, bevond zich de meubelwinkel met woonhuis van Ernst en Jenny Loeb-Rose. Ernst Loeb was jarenlang voorzitter van de Joodse Gemeente in Leiden. Ernst, Jenny en twee van hun vijf kinderen kwamen om in diverse kampen. Kleindochter Jeanette Loeb vertelt over hun leven bij De Kler, om 11:00 en om 13:00 uur.

Tijdstip: 11:00 én 13:00
Locatie: De Kler Leiden, Breestraat 161

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
MINDBUSZEUS2 : de-kler