Signeersessie en lezing Het China-gevoel van Pearl S. Buck 

dinsdag 9 november 2021 21:00
Signeersessie en lezing Het China-gevoel van Pearl S. Buck 

Boekhandel De Kler Leiden

Op dinsdag 9 november om 19.30 uur geeft Bettine Vriesekoop een lezing omtrent haar boek  Het China-gevoel van Pearl S. Buck geven.

Over het boek:
Twee westerse vrouwen die China van binnenuit hebben leren kennen: de Amerikaanse schrijfster Pearl S. Buck in de eerste decennia van de 20ste eeuw, en schrijfster Bettine Vriesekoop met enige regelmaat sinds de jaren zeventig. Buck kwam in China als dochter van een predikant die vooral de arme boerenbevolking wilde bekeren. Opgroeiend tussen de Chinezen gaf dat haar een unieke blik op het toentertijd in het westen volstrekt onbekende land. Daarover schreef zij later zo overtuigend dat Pearl S. Buck de eerste vrouw was die de Pulitzerprijs ontving voor haar boek De Goede Aarde (1932). Later won ze ook als eerste Amerikaanse vrouw de Nobelprijs voor Literatuur (1938). Vlak ervoor moest zij China verlaten om er nooit meer te kunnen terugkeren. In dit boek deelt Bettine haar fascinatie voor Pearl met de lezer, en zoekt zij bij haar naar de kern van het China-gevoel. 
U bent welkom vanaf 19.00uur. De lezing begint om 19.30uur. Aansluitend is er de mogelijkheid om het boek te laten signeren. 
Mail naar [email protected] om u aan te melden!

Locatie: Boekhandel De Kler Leiden
Tijd: 19.30 uur

 

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
pro-mbooks1 : de-kler