Lezing De Laatste Heer

dinsdag 26 oktober 2021 19:00
Lezing De Laatste Heer

Boekhandel De Kler Leiden

Op dinsdagavond 26 oktober om 19.00 uur is ter ere van De Maand van de Geschiedenis, Astrid Schutte te gast met haar boek "De Laatste Heer".

Over het boek: 
Hoe de bevoorrechte klasse in Nederland plaatsmaakte voor de gewone man

In De laatste heer ontvouwt Astrid Schutte de fascinerende geschiedenis van het einde van de Nederlandse standenmaatschappij. Hoofdpersonen zijn twee prominente bewoners van haar Gelderse geboortedorp Baak: kasteelheer Werner Helmich en haar vader Jan, de latere directeur van de lokale bank. Werner komt uit een aanzienlijk geslacht, Jan is een eenvoudige pachterszoon, op jonge leeftijd wees geworden.

In de eeuw waarin de traditionele elite zijn positie verliest heeft erfgenaam Werner de taak het familiehuis voor zijn veilige nageslacht te stellen. Jan droomt er ondertussen van om hogerop te komen in het leven. De wegen van de kasteelheer en de pachterszoon kruisen elkaar: kasteelheer Werner schiet Jan te hulp bij het najagen van zijn droom terwijl hij de zijne moet opgeven. De laatste heer van Astrid Schutte is een saluut aan verloren tijden als een eerbetoon aan het nieuwe Nederland, waarin wat je kúnt belangrijker is dan de plek waar je wieg heeft gestaan.

Mail naar [email protected] om u aan te melden!

Locatie: Boekhandel De Kler Leiden
Tijd: 19.00 uur

 

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
pro-mbooks1 : de-kler