Lezing Frits van Oostrom

woensdag 17 mei 2023 19:30
Lezing Frits van Oostrom

Boekhandel De Kler Leiden

Op 17 mei zal Frits van Oostrom een lezing geven in onze winkel in Leiden over zijn nieuwe boek De Reynaert. Leven met een middeleeuws meesterwerk.

 

Op 12 mei zal het boek verschijnen. De lezing begint om 20.00, u bent vanaf 19.30 welkom in de winkel.
Na de lezing is er ruimte om met Frits van Oostrom in gesprek te gaan en uiteraard zijn boek voor u te laten signeren.

Van den vos Reynaerde geldt als hét meesterwerk van onze middeleeuwse letterkunde, en misschien wel van de hele Nederlandse literatuur. Wat is het geheim van deze klassieker, die in elke tijd ook leest als een moderne roman, en die zoveel heeft betekend voor zovelen?
Met de eruditie van de kenner en het enthousiasme van de liefhebber besloot Frits van Oostrom om een boek te wijden aan de Reynaert, met het doel te laten zien wat deze tekst zo uniek maakt voor al die generaties lezers en onderzoekers die – soms op het obsessieve af – met de Reynaert hebben geleefd. En uiteindelijk gaat het ook over Van Oostroms eigen levenslange omgang met onze beroemdste middeleeuwer: een vos.

De Reynaert. Leven met een middeleeuws meesterwerk biedt in zijn breedte en diepte een weergaloos panorama van literatuur, geschiedenis en wetenschap.

Met een nieuwe editie naar alle bronnen van de Middelnederlandse tekst, door Ingrid Biesheuvel en Frits van Oostrom.

Frits van Oostrom is universiteitshoogleraar te Utrecht. Hij ontving talloze prijzen en eerbewijzen, waaronder de AKO Literatuurprijs, de Spinozaprijs en in Vlaanderen de Keizer Karelprijs en de Gouden Penning van de Belgische Academie van Wetenschappen. Zijn meest recente boek, Nobel streven, werd in 2018 bekroond met de Libris Geschiedenis Prijs.


Locatie: Boekhandel De Kler Leiden
Tijd: 19.30uur
Reserveren: [email protected]

 

  • Share
  • Share
  • Share
pro-mbooks1 : de-kler