De zelfzuchtige genen Dawkins, R. over evolutie,eigenbelang en altruiisme

De chimpansee en de mens hebben 99,5 procent van hun evolutiege schiedenis met elkaar gemeen. Toch beschouwen de meeste mensen de chimpansee als een irrelevante rariteit, terwijl ze zichzelf zien als sport op de ladder naar het Allerhoogste. Voor een evolutionist bestaat echter geen objectieve basis waarop de en soort boven de andere kan worden verheven. Alle mensen, dieren en planten zijn in een periode van meer dan drie miljard jaar ge lueerd volgens een proces dat bekendstaat als ‘natuurlijke selectie’. Binnen elke soort produceren sommige individuen een groter nageslacht dan de rest, zodat de onsterfelijke eigenschappen (genen) van de exemplaren die zich met success hebben vermenigvuldigd, in de volgende generatie talrijker worden. Dit heet natuurlijke selectie. Wij zijn gebouwd via natuurlikjke selectie, en dat is belang rijk gegeven voor en beter begrip van onze eigen identiteit.
Een voor een behandelt Richard Dawkins de voornaamste thema’s van de sociale theorie: altru ich en zelfzuchtig gedrag, de verwantschapstheorie, de theorie van de geslachtsverhoudingen, bedrog en de natuur lijke selectie van sekseverschillen. Richard Dawkins’ uiteenzetting van de evolutie van onze genen is ge ustreerd met tal van voorbeelden. In De zelfzuchtigh genen bidet hij on seen oorsporokelijke kijk op onszelf en onze beschaving.
De zelfzuchtige genen is al dertig jaar lang een boek waar niemand omheen kan. Speciaal voor dit jubileum schreef de auteur een nieuwe intorductie op zijn bekendste boek.
‘… een heel nieuwe benadering van een al heel oud twispunt in de biologie.’ Maarten’t Hart
0 van 5
Uitverkocht
Helaas, er zijn geen exemplaren beschikbaar op dit moment.
.
MINDBUSZEUS2 : de-kler