In Europa set in cassette Mak, G. reizen door de twintigste eeuw

In 2004 verscheen In Europa, de neerslag van een reis die Geert Mak maakte door Europa, in het laatste jaar van de twintigste eeuw. De geschiedenis van die eeuw was zijn leidraad. Mak reisde naar Londen, Stalingrad en Madrid, langs de bunkers van Berlijn, bekeek de geparfu meerde kleerkasten van Helena Ceausescu in Boekarest en de speelgoe dauto’s in een verlaten crèche in Tsjernobyl. Het werd een inventarisatie: hoe lag het continent erbij aan het slot van de eeuw?
In Europa was meteen na verschijning een enorm succes: er zijn meer dan 350.000 boeken over de toonbank gegaan en de rechten werden aan veertien landen verkocht. Het boek werd ook in het buitenland alom geprezen.
Vanaf 11 november 2007 zendt de vpro een grote, 35-delige documentairereeks uit, gebaseerd op In Europa, waarin alle historische plaatsen uit het boek bezocht worden en de Europese geschiedenis aan de hand van het boek wordt verteld.

Na de gebonden editie en de paperback, die meer dan 1200 bladzijden besloegen, verschijnt in november een ingekorte editie. De inkortingen werden door de auteur zelf uitgevoerd voor de buitenlandse edities; een aantal bijzaken en uitweidingen zijn weggelaten maar de kern van de reis en het verhaal zijn intact gebleven. Voor deze editie schreef Geert Mak een uitgebreid nieuw nawoord.

Daarnaast heeft Geert Mak zijn oorspronkelijke reisnotities, deels verschenen in NRC Handelsblad, chronologisch gerangschikt. Deze korte momentopnamen van zijn reis en zijn directe confrontatie met Europa en haar geschiedenis zijn op een unieke In Europa-scheurkalender bijeengebracht. Zo kan in 2008 de historische reis van Geert Mak elke dag worden gevolgd en meebeleefd.

0 van 5
Uitverkocht
Helaas, er zijn geen exemplaren beschikbaar op dit moment.
.
pro-mbooks1 : de-kler