Boekpresentatie Bezoeker

woensdag 22 september 2021 20:00
Boekpresentatie Bezoeker

Op woensdagavond 22 september presenteert Leo van Zanen vanaf 20.00 uur zijn dichtbundel bij boekhandel De Kler in Leiden.

Het eerste exemplaar zal worden aangeboden aan de dichter Jean Pierre Rawie. Het gesprek met deze dichter zal in goede banen geleid worden door Pieter van Diepen, onder andere bekend als schrijver van ollekebollekes en als herhaaldelijk winnaar van het Groot Nederlands en andere dictees.

Het is een besloten bijeenkomst. U bent welkom vanaf 19.30 uur.

In verband met corona zal een beperkt aantal stoelen klaarstaan in de winkel.
Wilt u bij de presentatie aanwezig zijn, meld u dan vóór vrijdagavond 17 september 17.00 uur aan via  [email protected] . Toewijzing gaat op volgorde van aanmelding.

 

Over het boek

De sonnetten in ʻDe bezoekerʼ zijn een gids door het leven van een mens. Ze gaan over geboorte en dood en over van alles daartussen. Over een dorpse jeugd, gepest worden, verzengende liefde, reisindrukken en de wisseling van seizoenen.

Sommige zijn bitter, zoals over een ontrouwe geliefde van vroeger. Andere, over alledaagse bezigheden, ontlokken een glimlach. Weer andere hebben een bijbels thema en zijn even diepzinnig als luchtig. Ooit geweten dat Noach, eenmaal op het droge, aan het ʻtuinierenʼ sloeg?

Alle 50 sonnetten zijn technisch volmaakt. In metrum en rijm is Leo van Zanen een meester. Probeer maar eens een ongedwongen rijmwoord op bolus of globetrotter te bedenken. De volta’s zijn zonder uitzondering verrassend: na zo’n wending slaat de pointe telkens in als de bliksem.

Van de sonnetten in deze bundel zijn er zeven vertalingen. Deze zijn een eerbetoon aan Petrarca en Shakespeare en tegelijk aan de naar hen genoemde sonnetvormen. Het Remember van Christina Rossetti gaat ook in Van Zanens vertaling door merg en been.

Prijs van het boek: € 17,50

De Kler Leiden

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
pro-mbooks1 : de-kler