Jolanda Ivonne Clément signeert!

zaterdag 25 september 2021 16:30
Jolanda Ivonne Clément signeert!

Op zaterdag 25 september van 15:00 - 16:30 ontvangen wij Jolanda Ivonne Clément in de winkel voor een signeersessie voor het boek Oostwaarts

Over het boek:

1952. De twaalfjarige Heindert kent het verleden van zijn moeder, Suze, niet. Dat ze in de oorlog een relatie had met een jonge Wehrmachtsoldaat, weet hij niet, en evenmin dat hij een zoon is van die Duitser. Hoewel zijn moeder en hij telkens verhuizen – van dorp naar stad en terug – heeft hij een goed leven, dat draait om dromen en plaatjes. Maar ditmaal, nu ze in allerijl hun spullen pakt om te vertrekken, lijkt het menens. Ze laten alles achter en vertrekken met onbekende bestemming. Tijdens hun vlucht ontdekt Heindert steeds meer van de verzwegen waarheid over zijn afkomst.

Oostwaarts is een indrukwekkende roman, die de tragedie toont van de jonge moeder Suze die een zogeheten moffenmeid is. Tijdens de bezetting had ze een relatie met een Duitse soldaat en na de oorlog wordt ze hierom geknipt, geschoren en gefilmd. De impact hiervan op haarzelf en haar half-Duitse zoon Heindert wordt de lezer duidelijk via zijn adolescente observaties en de inzinkingen van de getraumatiseerde Suze.

Prijs: € 21,99


Locatie: Boekhandel De Kler
Breestraat 161 Leiden

 

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
pro-mbooks1 : de-kler