Boekhandel Haasbeek verhuist Ons filiaal in Alphen aan de Rijn gaat verhuizen. Wil je weten hoe je kans maakt op de waardebon van 50 euro of gewoon nooit meer ons mooie nieuwe adres vergeten? Lees hier wat je dan kunt doen. Meer informatie
Besproken bij Brommer Bij het nieuwe boekenprogramma Brommer op Zee interviewen Ruth Joos en Wilfried de Jong schrijvers en dichters over hun werk. En dat doen ze goed! Zien welke boeken ze deze week bespraken? We zetten ze voor je op een rijtje. Meer informatie
Libris Literatuurprijs 2021 Op maandag 10 mei werd de Libris Literatuur Prijs 2021 uitgereikt aan Jeroen Brouwers voor zijn boek Cliënt E. Busken. Het boek beschrijft op bijzondere wijze een dag uit het leven van een bejaarde man in een psychiatrische instelling. Meer informatie

Leestip van uw boekverkoper

Klara en de Zon

Kazuo Ishiguro

€ 22,99
Ishiguro schrijft zonder pretentie of opsmuk over de schrijnende waanzin van een moeder die gebukt gaat onder de zorg haar kind te verliezen. Hij vervlecht dit onderwerp met een vraag naar de morele grenzen van technologie. Langzaam ontvouwt een plan dat onder de oppervlakte sluimert en op subtiele wijze het verhaal een onheilspellend karakter verleent. De roman maakt indruk doordat het de lezer een vraag voorlegt die niet binnen redelijke kaders te beantwoorden valt. Dit effect wordt versterkt doordat het hoofdpersonage, Klara de kunstmatige vriendin, zonder vooroordelen door het netwerk van menselijke emoties en gevoelens navigeert. Haar apathische berusting geeft het ultieme vraagstuk - wat is de essentie van menselijkheid - een onverwachte lichtvoetigheid.
U las de leestip van Remon den Ouden. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Wie niet horen wil

Nicci French

€ 22,99
In de psychologische thriller Wie niet horen wil van Nicci French gaat Tess op onderzoek uit als haar dochtertje Poppy vreemde taal begint uit te slaan en een lugubere tekening maakt.

De spanning bouwt zich langzaam op, en is steeds meer voelbaar.  Ik vind psychologische thrillers altijd zeer bijzonder. Vooral de opbouw ervan, waarbij langzaam naar het einde toe gewerkt wordt.

Je blijft tot het einde toe nieuwsgierig en je wilt dus door blijven lezen. Het is niet gewelddadig en is dus voor iedereen te lezen.

U las de leestip van Lenie Groenendijk. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

De geschiedenis van mijn seksualiteit

Sofie Lakmaker

€ 22,50

Zeer verrassend debuut. Ik las De geschiedenis van mijn seksualiteit naar aanleiding van Brommer op zee, het nieuwe boekenprogramma, waarin Lakmaker te gast was. Ze is filosofe en studeerde ook Russisch, heeft haar moeder verloren aan kanker en is lesbisch. Over al die dingen gaat dit boek, en niet in de laatste plaats: ook over seks. Het is echter zo geestig, snel, en zeer scherp geschreven dat het er bijna nauwelijks meer toe doet waar het over gaat. Bijna dan, want het zit ook vol wijsheid. Ik heb hardop gelachen, maar ben vooral onder de indruk van het gemak waarmee deze roman lijkt te zijn geschreven. Literair maar toegankelijk. 

Deze tip werd geschreven door Ivanka de Ruijter. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier
pro-mbooks1 : de-kler