Bestellen & betalen

Hieronder treft u de veelgestelde vragen aan.

Welke betaalmethoden kan ik gebruiken op deze website?

U kunt uw bestelling betalen via:

 • Creditcard (Visa, MasterCard)
  Nadat u uw gegevens heeft ingevoerd via het beveiligde TWYP systeem zorgen wij samen met uw creditcardorganisatie voor een correcte afhandeling.
 • iDEAL
  Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk uw online aankopen afrekenen. U rekent af in uw vertrouwde internet betaalomgeving, op basis van specifieke beveiligingsmethodes van uw eigen bank: ABN-AMRO, ASN Bank, ING, Knab, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank of Van Lanschot Bankiers.
 • Boekenbon: U kunt uw digitale boekenbon inwisselen op de website. Tijdens het bestellen kiest u bij betaalwijze voor Boekenbon. Met een papieren boekenbon kunt u helaas niet op internet betalen.
 • De Kler-cadeaukaart: U kunt uw cadeaukaart inwisselen op de website. Bij het afrekenen kiest u voor de cadeaukaart.  
 • VVV-cadeaukaart: U kunt uw digitale VVV-cadeaukaart inwisselen op de website. Tijdens het bestellen kiest u bij betaalwijze voor VVV-cadeaukaart. Met een papieren VVV-bon kunt u helaas niet op internet betalen. Vanaf 1 juli 2020 is de maximale waarde die kan worden verzilverd van een VVV-cadeaukaart €50 (i.v.m. amdl5 wet).
Waarmee kan ik betalen in de winkels?

In de boekwinkels van De Kler heeft u de volgende betaalmogelijkheden: contant, pin, creditcard, Boekenbon (zowel de oude papieren boekenbon als de nieuwe boekenbon) en VVV Cadeaubon (voorheen VVV irischeque).

 

Hebben jullie het boek dat ik zoek?

Ja, in de meeste gevallen wel. U kunt uw boek op verschillende manieren vinden:

1. Typ hierboven in de zoekbalk uw zoekopdracht op basis van auteur, (woorden uit) de titel of op ISBN. Kies uit de resultaten het boek dat u wilt bestellen.

2. Kunt u het boek niet vinden via de website? Dan kunnen we u op verschillende manieren verder helpen. U kunt ons namelijk altijd bellen op 0715120885. De Klantenservice helpt u dan graag verder. Daarnaast kunt u ons via Facebook of Twitter een bericht sturen. Ook bent u altijd welkom in één van onze winkels. Onze ervaren boekverkopers helpen u graag verder!

U hoeft overigens niet exact de titel van een boek te weten. U kunt ook bij ons terecht als u advies wil over een bepaald onderwerp waar u een goed boek voor zoekt.   

Verkopen jullie ook tweedehands boeken?

In onze winkel in Leiden hebben wij een uitgebreide afdeling met tweedehands boeken en antiquariaat. Op dit moment is een deel van deze collectie ook te koop via onze website. 
De in- en verkoop wordt verzorgd door Antiquariaat Looijestijn.

Wat is de levertijd van mijn bestelling?

Voor de meeste bestellingen geldt dat wanneer u het boek voor 23.00 uur heeft besteld u het de volgende (werk)dag in huis heeft. 
De bestellingen worden bezorgd door PostNL. Zij bezorgen geen post op zondag en maandag. 

Het kan voorkomen dat een boek tijdelijk niet leverbaar is of in herdruk is. U ontvangt uw bestelling in dat geval zodra het boek weer leverbaar is.

Als u kiest voor ophalen in één van onze winkels ligt uw bestelling (mits voor 17.00 uur besteld) de volgende werkdag klaar in de winkel naar keuze.

Wat zijn de bezorgkosten van mijn bestelling?

Voor een reguliere bestelling (levertijd 1 à 2 werkdagen) rekenen wij €2,95 per bestelling. 

Is uw aankoopbedrag hoger dan € 20? Dan nemen wij de verzendkosten op ons!

Uiteraard betaalt u geen verzendkosten als u uw bestelling in één van onze winkels ophaalt.

Kan ik mijn bestelling ruilen?

Uiteraard kan het voorkomen dat uw bestelling niet voldoet aan uw verwachting. U kunt het artikel dan ruilen.

 • Het gemakkelijkst is om dit in één van onze fysieke winkels te doen. U ontvangt dan bij het inleveren van het artikel en de bijbehorende factuur contant uw geld (exclusief de verzendkosten) terug. 
 • U kunt het artikel ook naar ons terugsturen. U kunt hierover vooraf contact opnemen met onze klantenservice via [email protected] of via telefoonnummer 071-5128148. Zij zullen u verder helpen.
Wat zijn jullie openingstijden en waar vind ik jullie winkels?

Voor de openingstijden en adresgegevens van onze winkels klikt u hier.

Ik bestel meerdere boeken, krijg ik nu korting?

In Nederland geldt de Wet op de Vaste Boekenprijs. Hierdoor gelden voor Nederlandse boeken vaste verkoopprijzen. Ook de kortingen zijn in deze wet vastgesteld. Nederlandse boekhandels zijn dus niet vrij om zelf hun kortingen te bepalen.

De wet bepaalt dat er pas bij 10 exemplaren van dezelfde titel een korting mag worden gegeven. 

Neem gerust contact met ons via [email protected] voor een offerte.