Signeersessie Michel Veering

zaterdag 23 maart 2019 15:00

In ons filiaal in Oegstgeest komt Michel Veering zijn boek Liefde in Dresden om 15.00 uur signeren.

Over de auteur: Michel Veering (1950) is neuroloog en door het levensverhaal van zijn ouders gespecialiseerd in de Tweede Wereldoorlog. Hij heeft van 1968 tot juli 1989 in Leiden en Oegstgeest gewoond.

Over het boek:Een liefde in Dresden

Eind 1944 leert de jonge Nederlandse dwangarbeider Jan Veering in Dresden de half-joodse Therese uit Oostenrijk kennen.

Het is liefde op het eerste gezicht. Maar veel tijd is ze niet gegund: enkele maanden later, in de nacht van 13 februari breekt de hel los. Met een van de grootste bombardementen van de oorlog verwoesten de geallieerden de stad. Tienduizenden mensen komen om. Jan en Therese overleven ternauwernood de allesverzengende vuurstorm.

In april 1945 vluchten ze met de moeder van Therese voor de Russen, richting Oostenrijk, maar ze stranden in Praag. Na de oorlog trekken ze beiden verder door de puinhopen van het verscheurde Europa, Jan terug naar Haarlem, Therese  enkele weken later met haar moeder naar Wenen. Ze verliezen elkaar uit het oog, maar blijven brieven schrijven totdat ze na ruim een jaar  eindelijk weer samen kunnen zijn – ditmaal voorgoed.

Tientallen jaren later vindt Michel Veering, de zoon van Jan en Therese, in een hutkoffer een half verbrande foto, het dagboek van zijn grootmoeder en de brieven. Voor het eerst leest hij het dramatische verhaal van zijn ouders die dwars tegen de krachten van de geschiedenis in, met elkaar verder wilden leven.

Een liefde in Dresden is naast een uniek en schitterend geschreven ooggetuigenverslag van het beruchte bombardement, een universeel en bijzonder aangrijpend verhaal van een liefde die geweld, honger en chaos wist te overwinnen.

Uitgeverij Balans, februari 2019)

 

 

 
  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
MINDBUSZEUS2 : de-kler