Leer ons kennen voor optimaal advies

We werken bij De Kler, Boekhandel Kniphorst en Boekhandel Haasbeek met plezier aan het optimaliseren van het advies aan onze klanten. Via onze tips leest u van verschillende boekverkopers hun nieuwste aanraders. Een aantal van hen zal hieronder kort aan u worden voorgesteld zodat u in het vervolg wellicht weet van wie het advies het beste bij u past. Klik op de foto van een boekverkoper als u nieuwsgierig bent naar zijn/haar tips.

Ivanka de Ruijter

Ivanka werkt bij Kniphorst en is sinds 2018 stadsdichter van Wageningen. Ze studeerde Nederlands in Utrecht en werkt ook als beeldend kunstenaar en als recensent bij literair weblog Tzum. Haar voorkeur gaat uit naar Nederlandstalige en vertaalde literatuur, poëzie en filosofie. Onder vele andere leest ze graag Nescio, A.F.Th. van der Heijden, Ellen Deckwitz, Julian Barnes, Joke van Leeuwen, Annie M.G. Schmidt en Joke Hermsen.

Lees recensies van Ivanka

Wally Klos

Wally werkt al ruim 30 jaar bij Haasbeek in Alphen aan den Rijn, waarvan ze de Facebookpagina actief onderhoudt. Daarnaast maakt ze iedere maand de Young Adult-nieuwsbrief en is ze wat dat genre betreft goed op de hoogte. Naast Young Adult boeken leest ze ook graag thrillers en literatuur: eigenlijk van alles wat.

Lees recensies van Wally

Shyla Verburg

Shyla is werkzaam in Voorschoten. Naast haar fulltime baan is ze bezig haar deeltijdstudie Communicatie aan de Haagse Hogeschool af te ronden. Ze heeft een liefde voor boeken, maar is ook veel te vinden in het theater en schrijft graag. Haar voorkeuren liggen voornamelijk bij Young Adult literatuur, romans, toneelteksten en jounalistieke verhalen. Haar favoriete boek is ‘Les Miserables’ van Victor Hugo.

Lees recensies van Shyla

Remon den Ouden

Remon is sinds acht jaar werkzaam bij Boekhandel Haasbeek naast een studie Wijsbegeerte aan de UvA. Voor zijn studie richt hij zich op esthetica, Critical Theory en Animal Rights Theory. Zijn literaire voorkeur gaat uit naar Russische literatuur, wereldliteratuur en cultuurgeschiedenis. Favoriete auteurs zijn o.a. Ivan Toergenjev, Stendhal, Ivan Gontsjarov, Herbert Marcuse, Bruno Schulz en Alberto Moravia. Lichtelijk absurde literatuur met originele of creatieve verhaallijnen kan hij ook waarderen.

Lees recensies van Remon

Hennie Dreuning

Sinds 1996 werkt Hennie bij De Kler. Hij is al jaren filiaalmanager in Leiderdorp. Zijn leesvoorkeur gaat uit naar Scandinavische en Engelse thrillers en hij mag dan ook graag nieuwe ontdekkingen binnen dit genre doen. Denk naast de bekende Nesbo en Adler-Olsen bijvoorbeeld aan Emily Schepp of M.J. Arlidge. Naast spanning hebben ook kinder- en kookboeken zijn speciale interesse en tot slot is hij groot fan van Tolkien(uitgaven) en andere fantasyboeken. 

Lees recensies van Hennie

Petra Simons

Petra werkt als oproepkracht in Leidsenhage, maar is ook flexibel inzetbaar in andere filialen. Zij leest het liefst literaire/psychologische thrillers van bijvoorbeeld Camilla Läckberg, René Appel, Esther Verhoef en Karin Fossum. Ook fotografie en hobbyboeken (haken) hebben haar interesse.

Lees recensies van Petra

Kitty Geerts

Sinds de overname in 2016 werkt Kitty in ons filiaal in winkelcentrum Leidsenhage. Ze is ooit begonnen met een studie Nederlands, maar haar belangstelling breidde zich uit naar filosofie, kunst en geschiedenis. Haar favoriete auteurs zijn o.a. Anton Tsjechov, Alan Bennett, Marguerite Yourcenar en Cees Nooteboom. Haar poëtische voorkeur gaat uit naar Heinrich Heine en J.J. Slauerhoff. Sinds twee jaar is ze lid van de jury van het CPNB, waar ze het beste spirituele boek van het jaar kiest.

Lees recensies van Kitty

Anne Plomp

Anne werkt bij Boekhandel Kniphorst en leest vooral graag Engelstalige boeken. Goed op de hoogte van Fantasy en Young Adult literatuur - genres die elkaar hier en daar raken - raadt ze graag auteurs als Sarah J. Maas of Ransom Riggs aan. Verder kun je met al je vragen over Harry Potter bij haar terecht en is ze afgestudeerd styliste. 

Lees recensies van Anne

Helen de Wolf

Helen werkt sinds 2006 bij De Kler. Eerst in Leiden, tegenwoordig in het filiaal in Oegstgeest. Boeken zijn altijd al haar grote hobby geweest. Door haar achtergrond als tolk-vertaalster Engels leest zij graag boeken in deze taal. Haar voorkeur gaat uit naar literatuur, spanning en historische romans van bijvoorbeeld Simone van der Vlugt, maar ook kook- en kinderboeken hebben haar belangstelling.

Lees recensies van Helen

Eveliene Schoenmakers

Eveliene was 16 jaar werkzaam bij De Kler en was tot voor kort filiaalhoudster in Leidsenhage. Op 24 oktober jl. is Eveliene geheel onverwachts overleden. We zijn geschrokken van dit bericht. We zullen haar (samen met u) herinneren als een cultuurliefhebber en bevlogen boekverkoopster. Ze vond het heerlijk om de kinderboekenmarkten tijdens de Kinderboekenweek te doen op de basisscholen in de omgeving en genoot van cultuur. We zullen haar missen. 

MINDBUSZEUS2 : de-kler