Leer ons kennen voor optimaal advies

We werken bij De Kler, Boekhandel Kniphorst, Boekhandel Haasbeek, Boekhandel Novita en Boekhandel Romijn met plezier aan het optimaliseren van het advies aan onze klanten. Via onze tips leest u van verschillende boekverkopers hun nieuwste aanraders. Een aantal van hen zal hieronder kort aan u worden voorgesteld zodat u in het vervolg wellicht weet van wie het advies het beste bij u past. Klik op de foto van een boekverkoper als u nieuwsgierig bent naar zijn/haar tips.

Eva de Jonge

Eva de Jonge werkt bij ons filiaal in Wassenaar. Haar liefde voor boeken was er al voordat ze een letter kon lezen. Vanwege die grote liefde is ze in Leiden film- en literatuurwetenschap gaan studeren en heeft ze daarna de master Book and Digital Media Studies afgerond. Ze houdt het meest van literatuur, geschreven door sterke vrouwen: Isabel Allende, Elena Ferrante, Jane Austen, de gezusters Brontë, Virginia Woolf, Margaret Atwood, Tove Ditlevsen (en zo kan ze nog wel even doorgaan).

Lees recensies van Eva

Lenie Groenendijk

Lenie werkt bij Boekhandel Novita in Bennekom. Ze leest graag thrillers en waargebeurde verhalen, en dat kan haar niet spannend genoeg zijn. Kookboeken en handwerkboeken kunnen haar ook zeer bekoren.
Daarnaast staat Lenie bekend om haar gehaakte knuffels die vaak horen bij een (kinder)boek. Deze vaak prachtige poppen kunnen de klanten in Bennekom zeer waarderen.

Lees recensies van Lenie

Ruben Hofma

Ruben boekhandelt sinds 2018 bij Novita in Bennekom. Opgeleid tot journalist werkte hij voorheen als poëzierecensent voor onder meer het Friesch Dagblad, literair tijdschrift Liter en als journalist voor Boekblad. Hij is liefhebber van boeken van auteurs als J.D. Salinger, Don Delillo, Kevin Canty, Flannery O'Connor en Donald Ray Pollock. Hij leest graag allerlei non-fictie, naast romans, (reis)verhalen en gedichten.

Lees recensies van Ruben

Els Bruinsma

Els werkt in ons filiaal in Woerden. Verder reist ze ook nog twee dagen per week met de trein naar onze winkel in Alphen aan den Rijn waar ze in het antiquariaat werkt, en heeft ze dus veel tijd om te lezen. Ze leest van alles en nog wat, met een lichte voorkeur voor thrillers, kookboeken en esoterie. En ze is vooral nieuwsgierig naar debutanten. 

Lees recensies van Els

Wally Klos

Wally werkt al ruim 30 jaar bij Haasbeek in Alphen aan den Rijn, waarvan ze de Facebookpagina actief onderhoudt. Daarnaast maakt ze iedere maand de Young Adult-nieuwsbrief en is ze wat dat genre betreft goed op de hoogte. Naast Young Adult boeken leest ze ook graag thrillers en literatuur: eigenlijk van alles wat.

Lees recensies van Wally

Els Zoetendaal

Collega Els werkt sinds 2005 in ons filiaal in Leiderdorp en is sinds mei 2022 filiaalmanager bij Haasbeek.
Romantische literatuur is aan haar niet besteed echter thrillers des te meer en bij voorkeur zo ijzingwekkend en ongrijpbaar mogelijk..
'Heerlijk als de thriller begint met een gruwelijke moord met de details.' Maar ook psychologische thrillers met verknipte geesten worden in één ruk uitgelezen!
Scandinavische schrijvers en auteurs als Nesbo, Kepler, Bryndza en Arlidge zijn zeker favoriet. Maar ook Robotham, Connely, Roslund, Cole kunnen haar enorme bekoren.
Een thrillerdebuut grijpt ze met beide handen aan maar graag een waarin het spektakel vanaf de eerste pagina losbarst...

 

Lees recensies van Els Z. 

Hennie Dreuning

Sinds 1996 werkt Hennie bij De Kler. Hij is filiaalmanager in Woerden en Voorschoten. Zijn leesvoorkeur gaat uit naar Scandinavische en Engelse thrillers en hij mag dan ook graag nieuwe ontdekkingen binnen dit genre doen. Denk naast de bekende Nesbo en Adler-Olsen bijvoorbeeld aan Emily Schepp of M.J. Arlidge. Naast spanning hebben ook kinder- en kookboeken zijn speciale interesse en tot slot is hij groot fan van Tolkien(uitgaven) en andere fantasyboeken. Lees recensies van Hennie

Anne Plomp

Anne werkt bij Boekhandel Kniphorst en leest vooral graag Engelstalige boeken. Goed op de hoogte van Fantasy en Young Adult literatuur - genres die elkaar hier en daar raken - raadt ze graag auteurs als Sarah J. Maas of Ransom Riggs aan. Verder kun je met al je vragen over Harry Potter bij haar terecht en is ze afgestudeerd styliste. 

Lees recensies van Anne

Conny Dorrestijn

Connie werkt sinds 2022 met veel plezier bij Boekhandel Novita. Ze was vroeger kind aan huis bij de bibliotheek en lezen is een van haar grote hobby's gebleven. Ze leest graag non-fictie over geschiedenis, in het bijzonder de Tweede Wereldoorlog, en maatschappelijke kwesties, maar af en toe ook een kinderboek.

Lees recensies van Connie

Frederiek Krijt

Frederiek werkt inmiddels 15 jaar bij De Kler. Ze is ooit begonnen aan de 'infobalie' en heeft uiteindelijk de functie van filiaalmanager in verschillende winkels mogen bekleden. Tot een paar jaar geleden waren de boeken die zij las voornamelijk moord en doodslag. Tegenwoordig wat meer prentenboeken ;) en romans. "Lezen komt in golven, soms lees ik 7 maanden geen boek en dan weer 4 per week." 

Lees recensies van Frederiek

Helen de Wolf

Helen werkt sinds 2006 bij De Kler. Eerst in Leiden, tegenwoordig in het filiaal in Oegstgeest. Boeken zijn altijd al haar grote hobby geweest. Door haar achtergrond als tolk-vertaalster Engels leest zij graag boeken in deze taal. Haar voorkeur gaat uit naar literatuur, spanning en historische romans van bijvoorbeeld Simone van der Vlugt, maar ook kook- en kinderboeken hebben haar belangstelling.

Lees recensies van Helen
pro-mbooks1 : de-kler