Leer ons kennen voor optimaal advies

We werken bij De Kler, Boekhandel Kniphorst, Boekhandel Haasbeek en Boekhandel Novita met plezier aan het optimaliseren van het advies aan onze klanten. Via onze tips leest u van verschillende boekverkopers hun nieuwste aanraders. Een aantal van hen zal hieronder kort aan u worden voorgesteld zodat u in het vervolg wellicht weet van wie het advies het beste bij u past. Klik op de foto van een boekverkoper als u nieuwsgierig bent naar zijn/haar tips.

Anne Plomp

Anne werkt bij Boekhandel Kniphorst en leest vooral graag Engelstalige boeken. Goed op de hoogte van Fantasy en Young Adult literatuur - genres die elkaar hier en daar raken - raadt ze graag auteurs als Sarah J. Maas of Ransom Riggs aan. Verder kun je met al je vragen over Harry Potter bij haar terecht en is ze afgestudeerd styliste. 

Lees recensies van Anne

Remon den Ouden

Remon is sinds acht jaar werkzaam bij Boekhandel Haasbeek naast een studie Wijsbegeerte aan de UvA. Voor zijn studie richt hij zich op esthetica, Critical Theory en Animal Rights Theory. Zijn literaire voorkeur gaat uit naar Russische literatuur, wereldliteratuur en cultuurgeschiedenis. Favoriete auteurs zijn o.a. Ivan Toergenjev, Stendhal, Ivan Gontsjarov, Herbert Marcuse, Bruno Schulz en Alberto Moravia. Lichtelijk absurde literatuur met originele of creatieve verhaallijnen kan hij ook waarderen.

Lees recensies van Remon

Lenie Groenendijk

Lenie werkt bij Boekhandel Novita in Bennekom. Ze leest graag thrillers en waargebeurde verhalen, en dat kan haar niet spannend genoeg zijn. Kookboeken en handwerkboeken kunnen haar ook zeer bekoren.
Daarnaast staat Lenie bekend om haar gehaakte knuffels die vaak horen bij een (kinder)boek. Deze vaak prachtige poppen kunnen de klanten in Bennekom zeer waarderen.

Lees recensies van Lenie

Helen de Wolf

Helen werkt sinds 2006 bij De Kler. Eerst in Leiden, tegenwoordig in het filiaal in Oegstgeest. Boeken zijn altijd al haar grote hobby geweest. Door haar achtergrond als tolk-vertaalster Engels leest zij graag boeken in deze taal. Haar voorkeur gaat uit naar literatuur, spanning en historische romans van bijvoorbeeld Simone van der Vlugt, maar ook kook- en kinderboeken hebben haar belangstelling.

Lees recensies van Helen

Ivanka de Ruijter

Ivanka werkt bij Kniphorst en is sinds 2018 stadsdichter van Wageningen. Ze studeerde Nederlands in Utrecht en werkt ook als beeldend kunstenaar en als recensent bij literair weblog Tzum. Haar voorkeur gaat uit naar Nederlandstalige en vertaalde literatuur, poëzie en filosofie. Onder vele andere leest ze graag Nescio, A.F.Th. van der Heijden, Ellen Deckwitz, Julian Barnes, Joke van Leeuwen, Annie M.G. Schmidt en Joke Hermsen.

Lees recensies van Ivanka

Petra Simons

Petra werkt als oproepkracht. Zij leest het liefst literaire/psychologische thrillers van bijvoorbeeld Camilla Läckberg, René Appel, Esther Verhoef en Karin Fossum. Ook fotografie en hobbyboeken (haken) hebben haar interesse.

Lees recensies van Petra

Demy Oudshoorn

Demy werkt bij Kniphorst in Wageningen naast haar studie Pedagogiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Opgegroeid met Matilda als rolmodel is de liefde voor boeken altijd aanwezig geweest. Ze leest het liefst Engelstalige literatuur in verschillende genres (zoals Young Adult, Fantasy en spanning) en poëzie, met favoriete schrijvers als Marie Lu, Rupi Kaur en John Green. 

Lees recensies van Demy

Wally Klos

Wally werkt al ruim 30 jaar bij Haasbeek in Alphen aan den Rijn, waarvan ze de Facebookpagina actief onderhoudt. Daarnaast maakt ze iedere maand de Young Adult-nieuwsbrief en is ze wat dat genre betreft goed op de hoogte. Naast Young Adult boeken leest ze ook graag thrillers en literatuur: eigenlijk van alles wat.

Lees recensies van Wally

Els Bruinsma

Els werkt in ons filiaal in Woerden. Verder reist ze ook nog twee dagen per week met de trein naar haar andere baan in een bibliotheek, en heeft ze dus veel tijd om te lezen. Ze leest van alles en nog wat, met een lichte voorkeur voor thrillers, kookboeken en esoterie. En ze is vooral nieuwsgierig naar debutanten. 

Lees recensies van Els

Pleuntje Hijman

Pleuntje Hijman werkt als oproepkracht in Zoetermeer, Voorschoten en Wassenaar en leest graag psychologische romans, psychologische thrillers en literaire boeken.

Lees recensies van Pleuntje

Kitty Geerts

Kitty is ooit begonnen met een studie Nederlands, maar haar belangstelling breidde zich uit naar filosofie, kunst en geschiedenis. Haar favoriete auteurs zijn o.a. Anton Tsjechov, Alan Bennett, Marguerite Yourcenar en Cees Nooteboom. Haar poëtische voorkeur gaat uit naar Heinrich Heine en J.J. Slauerhoff. Sinds drie jaar is ze lid van de jury van het CPNB, waar ze het beste spirituele boek van het jaar kiest. Kitty werkt in onze De Kler-winkels. 

Lees recensies van Kitty

Hennie Dreuning

Sinds 1996 werkt Hennie bij De Kler. Hij is filiaalmanager in Woerden en Houten. Zijn leesvoorkeur gaat uit naar Scandinavische en Engelse thrillers en hij mag dan ook graag nieuwe ontdekkingen binnen dit genre doen. Denk naast de bekende Nesbo en Adler-Olsen bijvoorbeeld aan Emily Schepp of M.J. Arlidge. Naast spanning hebben ook kinder- en kookboeken zijn speciale interesse en tot slot is hij groot fan van Tolkien(uitgaven) en andere fantasyboeken. 

Lees recensies van Hennie

Ruben Hofma

Ruben boekhandelt sinds 2018 bij Novita in Bennekom. Opgeleid tot journalist werkte hij voorheen als poëzierecensent voor onder meer het Friesch Dagblad, literair tijdschrift Liter en als journalist voor Boekblad. Hij is liefhebber van boeken van auteurs als J.D. Salinger, Don Delillo, Kevin Canty, Flannery O'Connor en Donald Ray Pollock. Hij leest graag allerlei non-fictie, naast romans, (reis)verhalen en gedichten.

Lees recensies van Ruben

pro-mbooks1 : de-kler