Leestips van Eva

Leestip van uw boekverkoper

Verwachting

Anna Hope

€ 24,99

Verwachting is een prachtige en eerlijke roman over vriendschap en de vraag wat echt belangrijk is. Ik begon aan het boek zonder verwachtingen, maar werd compleet omver geblazen!

Verwachting gaat over drie studentes, Hannah, Cate en Lissa, die graag de wereld willen veroveren. Ze zijn jong, ambitieus en zitten vol plannen. Tien jaar later is er vrij weinig van die plannen over. Ze voelen zich, ieder op hun eigen manier, gefaald en vragen zich af wat een zinvol en succesvol leven eigenlijk inhoudt. Hannah heeft een goede baan, maar kan geen kinderen krijgen. Cate heeft een kind, maar worstelt met een depressie en voortdurende angst. Het is Lissa nog steeds niet gelukt door te breken als actrice en ze begint zich af te vragen of dit leven wel voor haar is weggelegd.

Anna Hope beschrijft hun twijfels en verlangens heel treffend en vooral eerlijk. Elk personage heeft zijn eigen goede, maar ook minder goede eigenschappen en Hope schuwt die minder goede eigenschappen niet. Je leeft met alle drie de vrouwen mee en hoopt dat ze hun geluk vinden. Verwacht geen grote, indrukwekkende scènes en plottwists. De kracht van Verwachting zit hem in het kleine: de dialogen en de beschrijvingen van de inzichten en gedachtes van de personages.

U las de leestip van Eva de Jonge. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Luna

Pieter Koolwijk

€ 15,99
Met heel veel plezier heb ik Gozert van Pieter Koolwijk gelezen. Daarom was ik razend enthousiast toen ik hoorde dat er ook een boek over het personage Luna zou komen. Gelukkig was het lezen van "Luna" weer echt een feestje!

Luna's ouders hebben haar opgesloten in Huize Hoopvol, omdat ze stemmen hoort. Stemmen die anderen niet kunnen horen. Haar leven is daar iets beter geworden sinds ze Ties en zijn onzichtbare vriend Gozert heeft leren kennen. Maar dan besluit haar moeder dat ze Luna meeneemt naar het verlaten vakantiepark van haar vader. Daar is niks te doen en kan ze niet meer avonturen met Ties beleven. Haar leven krijgt letterlijk en figuurlijk meer kleur wanneer ze Roberto, Adriana en hun moeder leert kennen. Zij laten Luna zien dat ze niet gek is en dat het oké is om jezelf te zijn.

Luna is een heerlijk verhaal vol fantasie. Het leert kinderen dat je nooit iemand hoeft te zijn die je niet bent. Iedereen is een beetje gek en heeft zijn eigen problemen en onzekerheden, maar iedereen is goed genoeg. Daarnaast promoot Koolwijk de rol van fantasie in ons leven. Of je nu groot of klein bent, elke situatie kan door een vleugje fantasie onvergetelijk worden. Deze fantasie wordt nog eens extra verbeeld in de prachtige illustraties van Linde Faas.
Deze tip werd geschreven door Eva de Jonge. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Het weekend

Charlotte Wood

€ 22,99
Dit is een scherpe, intelligente roman over ouder worden en vriendschap. Jude, Wendy, Adele en Sylvie vormen een hechte vriendengroep, maar wanneer Sylvie overlijdt raken de verhoudingen binnen de groep uit balans. Elk jaren kwamen de vriendinnen een weekend samen in Sylvies strandhuis en ook zonder Sylvie komen de dames samen. Deze keer niet om hun vriendschap te vieren, maar om het huis op te ruimen. Jude, Wendy en Adele merken al snel hoe stroef alles loopt en hoe kleine irritaties de overhand nemen. Het wordt steeds duidelijker dat de lieve Sylvie hun bindende factor was, en de drie zoeken nu naar een nieuwe balans. Ook ouderdom speelt een grote rol in de roman. De drie vrouwen worden met de dood van Sylvie met de neus op de feiten gedrukt: ze zijn niet de jongste meer. Alle drie overzien ze het leven dat ze hebben geleefd en hoe ze nu verder willen. Geestelijk willen ze nog heel veel, maar lichamelijk lukt niet alles meer. Voor de een is dit lastiger te accepteren dan voor de ander.
Wood beschrijft met rake observaties, en een dosis humor, het leven en gedachten van haar personages. Ze toont de verschillende karaktereigenschappen van de vrouwen en hoe die met elkaar botsen. Ondanks de irritaties proberen ze er wat van te maken, vanwege de liefde voor Sylvie, maar toch ook de liefde voor elkaar.
Deze tip werd geschreven door Eva de Jonge. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier
pro-mbooks1 : de-kler