Leestips van Lenie

Leestip van uw boekverkoper

De Echoman

Sam Holland

€ 22,99

Jessica Ambrose is op de vlucht. Ze wordt verdacht van het in brand steken van haar woning, waarbij haar echtgenoot is omgekomen en haar dochtertje zwaargewond is geraakt. Haar enige hoop is de gewetenloze rechercheur Nate Griffin, die ervan overtuigd is dat ze onschuldig is. Samen proberen ze de ware toedracht van de zaak te achterhalen.

Lenie: Een debuutroman die je razend snel uitleest. Het is een afschuwwekkend verhaal, waarbij ik regelmatig moest slikken... Dit gaat zo het hele boek door. Ook word je steeds op het verkeerde been gezet. Steeds als ik dacht "Nu weet ik wie de dader is" bleek het niet zo te zijn. En hij of zij moordt maar door.

Het boek is heel toegankelijk geschreven, en ik kan niet wachten op haar volgende boek!

Deze tip werd geschreven door Lenie Groenendijk. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

De Repair Club

Charles den Tex

€ 22,99

John heeft een Repair Club met vrienden. Hij is met pensioen, want vroeger werkte hij als geheimagent. Zijn verleden komt hem achtervolgen en nu moet hij zijn vaardigheden weer inzetten.

Een heerlijke spionagethriller, met als hoofdpersonage de voormalige chef van de geheime dienst John Antink. Charles den Tex weet je zeer regelmatig te verrassen of op het verkeerde been te zetten. Door het switchen tussen de verhaallijnen moet je schakelen tussen de personen, de locaties en de periodes. Soms is dat verwarrend, mede door de vele (Russische) namen die erin voorkomen, maar de personage van John wordt steeds verder uitgewerkt en de spanning is er niet minder om. 

Wie kan hij nog vertrouwen en wie niet? Voor mij was het een complete verrassing in hoeverre hij is gebruikt door de geheime dienst.

Een goed geschreven boek, wellicht een ideaal Vaderdagcadeau!

Deze tip werd geschreven door Lenie Groenendijk. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Je liet mij leven

Catherine Ryan Howard

€ 20,00
Wat meteen opvalt als je gaat lezen, is dat dit een boek in een boek is. Je krijgt dus eigenlijk twee boeken voor de prijs van één.

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Jim Doyle, echter doordat het boek van Eve Black ook een rol speelt en je grote gedeeltes van haar boek in dit boek vindt, krijgt haar verhaal ook genoeg ruimte en wordt haar kant van het verhaal ook verteld. Ondanks dat Eve Black in haar boek vertelt over de zoektocht naar de moordenaar van haar familie blijft het toch nog lange tijd onduidelijk wat ze nu precies weet. Hierdoor blijft het verhaal spannend, ondanks dat je als lezer weet wie de dader is. Ik was erg nieuwsgierig hoe het zou aflopen en ging steeds sneller lezen, omdat ik wilde weten hoe het verder ging.

Deze tip werd geschreven door Lenie Groenendijk. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Samen

Luke Adam Hawker

€ 17,99
Donkere wolken pakken zich samen. Hoe lang gaat het duren? Wat doet het met ons? Samen gaat over een man en zijn hond. Het verhaal gaat samen met prachtige illustraties. Over moeilijke tijden, onzekerheid, eenzaamheid en angst. Maar ook over hoop en anders leren denken. Dat als het tegenzit we toch verbinding met elkaar zoeken, elkaar helpen.
 
In dit boek wordt echt alles op een mooie manier weergeven van het laatste anderhalf jaar!
Een toppertje onder de cadeauboeken.

Deze tip werd geschreven door Lenie Groenendijk. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Wie niet horen wil

Nicci French

€ 22,99
In de psychologische thriller Wie niet horen wil van Nicci French gaat Tess op onderzoek uit als haar dochtertje Poppy vreemde taal begint uit te slaan en een lugubere tekening maakt.

De spanning bouwt zich langzaam op, en is steeds meer voelbaar.  Ik vind psychologische thrillers altijd zeer bijzonder. Vooral de opbouw ervan, waarbij langzaam naar het einde toe gewerkt wordt.

Je blijft tot het einde toe nieuwsgierig en je wilt dus door blijven lezen. Het is niet gewelddadig en is dus voor iedereen te lezen.

U las de leestip van Lenie Groenendijk. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

De cursus

Elvin Post

€ 20,99
Ik vond  ‘De cursus’ een goede thriller! Als je nog een spannende thriller zoekt, lees dan dit boek. Elvin Post heeft een fijne stijl van schrijven. Je ziet zo voor je wat hij beschrijft. Het verhaal begint misschien wat traag, maar al snel zit je er helemaal in. Het heeft een rustige spanningsopbouw, en al snel wil je het boek niet meer aan de kant leggen.

Een cursus over het schrijven van een boek is een interessante invalshoek. Je krijgt wat technische informatie over het schrijven van een boek mee. Dit vond ik een leuke bijkomstigheid. (Dus niet alleen spannend, maar ook nog informatief!)

U las de leestip van Lenie Groenendijk. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Hannelore

Frank Krake

€ 13,50

Hannelore laat zien hoe het is om in een sekte op te groeien. Zij is drie jaar oud wanneer haar ouders toetreden tot de sekte ‘Gemeente Gods’.  Hun hele leven wordt bepaald door de profeet.

Haar moeder groeit enorm in het geloof en uiteindelijk trekken ze het klooster in.

Geldstraffen, opsluiting,en seksueel misbruik zijn aan de orde van de dag. Je kunt je niet voorstellen dat het vandaag de dag nog steeds voorkomt. Het is een indringend verhaal wat Frank Krake hier heeft opgeschreven. Hannelore en haar familie zijn met hem in gesprek gegaan, zodat alle gebeurtenissen opgeschreven konden worden.

Het is een bizar verhaal en de vraag is: Hoe ver mag een sekteleider gaan?

U las de leestip van Lenie Groenendijk. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier
pro-mbooks1 : de-kler