Geen brug te ver Marcel van Roosmalen het Arnhem van Marcel van Roosmalen

Humor en zelfrelativering een van de beste columnisten van Nederland schreef een ode aan zijn geboortestad Arnhem

Arnhem is onder meer bekend om zijn Rijnbrug, de slag tijdens de Tweede Wereldoorlog die een groot deel van destad verwoestte, Burgers Zoo, het Openluchtmuseum, de trolleybus, Arnhemse meisjes en het park Sonsbeek. Maar het is vooral de stad waar Marcel van Roosmalen is geboren en getogen. En als hij zijn geboorteplaats opnieuw mocht kiezen, zou het weer deze stad zijn.

Iedereen weet waar de Amsterdammer voor staat, de Hagenees of de Rotterdammer, maar wat maakt een Arnhemmer tot een echte Arnhemmer? Volgens Van Roosmalen zijn dat op de eerste plaats de humor en zelfrelativering. Typerend is ook dat de Arnhemmer altijd het zwartste scenario als uitgangspunt neemt voor zijn doen en laten, dan kan de rest alleen nog maar meevallen. En hijonderscheidt zich door zijn directe manier vancommuniceren: waar ze elders een smoes verzinnen, windt de Arnhemmer er geen doekjes om. En wat te denken van het motto: je beste vriend dat ben je zelf?

Met Geen brug te ver schreef Marcel van Roosmalen een geestige liefdesverklaring aan Arnhem en zijn inwoners.


De pers overGeen brug te ver

Geen brug te ver is een geestige, maar ook aandoenlijke ode aan de kleinstad en de inwoners.Dagblad de Limburger

Het zit m bij de Arnhemmer in de humor en de zelfrelativering. In een nuchtere, directe zwartgalligheid de Amsterdammer min de grote bek, zeg maar. HP/De Tijd

Van Roosmalen heeft precies de juiste toon te pakken. Arnhems Historisch Tijdschrift

Let op, dit is een ebook!
0 van 5
.
MINDBUSZEUS2 : de-kler