Signeersessie Inge de Bever

zaterdag 30 maart 2019 15:00

Op zaterdag 30 maart signeert Inge de Bever om 15:00u haar boek Moederland in ons filiaal in Oegstgeest.

Over de auteur: Inge de Bever (1958) studeerde klassieke taal- en letterkunde aan de Universiteit Leiden, met Turks als bijvak. Ze werkte enkele jaren in het onderwijs, en heeft daarna het grootste deel van haar loopbaan gewerkt als communicatieadviseur, redacteur en tekstschrijver.

Over het boek: Moederland

Een jonge Nederlandse studente trouwt in 1980 met een Turk en komt daardoor in aanraking met een haar onbekende cultuur, taal en samenleving. Wat betekent dat voor haar leven? Hoe verovert ze een plek binnen haar schoonfamilie, hoe ervaart ze het reilen en zeilen van alledag in Turkije? Wat valt haar op, wat maakt ze mee, en hoe verandert dat in de loop van bijna vier decennia?

Een rode draad in Moederland is de relatie tussen de hoofdpersoon en haar Turkse schoonmoeder. Hoewel de verschillen aanvankelijk groot lijken, blijken er gaandeweg toch veel overeenkomsten te zijn tussen deze vrouwenlevens. Vanuit het gedeelde besef dat vrouwen overal te maken krijgen met dezelfde dilemma’s, maken argwaan en behoedzaamheid plaats voor waardering en solidariteit.

In de autobiografische roman Moederland laat Inge de Bever een huwelijk en een leven zien in twee landen en culturen. Een rijk boek waarin het vreemde vertrouwd wordt en uiteindelijk heel herkenbaar blijkt te zijn. In een prachtige stijl, vaak humoristisch, soms ontroerend, komen grote levensthema’s bijna terloops voorbij.

Uitgeverij Van Oorschot

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
MINDBUSZEUS2 : de-kler