Onze tips

De boekverkopers van onze winkels delen graag hun aanraders met u. Lees hier hun indruk van (recente) boeken.

 

Leestip van uw boekverkoper

De trein naar Samarkand

Guzel Jachina

€ 27,99

‘De trein naar Samarkand’ is Guzel Jachina’s derde boeiende roman na ‘Zulajka opent haar ogen’ en ‘Wolgakinderen’. Ook in dit verhaal gaat het over de geschiedenis van Sovjetburgers, maar nu in het bijzonder dat van honderden weeskinderen die van Kazan naar Samarkand vervoerd worden voor een beter leven. Het boek leest als een avonturenroman met in de hoofdrol treincommandant Dejev, een soldaat in het Sovjetleger die niets liever wil dan zo veel mogelijk kinderen redden van de dood. Onderweg komen hij en zijn bonte reisgenootschap allerlei figuren en benauwende situaties tegen, maar het geluk lijkt vooral aan hun kant te staan. Terwijl het verhaal ontroert en je af en toe vervult van blijdschap, leert Jachina je over de gebieden en hun culturen waar de trein doorheen raast. Een verkwikkelijk verhaal.

Deze tip werd geschreven door Ruben Hofma. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Heel de wereld wordt wakker

Jaap Robben

€ 34,99
Dit fijne boek sla je open als voorleesboek, als boek in de klas, als gespreksopener, of gewoon om je even te laten verrassen. Want de met zorg gekozen gedichten zijn van de grootste dichters uit het Nederlandse en Vlaamse taalgebied en laten zowel de jonge als oude lezer de schoonheid, humor én ernst die de taal in huis heeft zien. En ook nog zeer passend geïllustreerd. Lees dit, of doe het cadeau, om de poëzie te vieren. 

U las de boekentip van één van onze boekverkopers: Ivanka. 

Leestip van uw boekverkoper

De Echoman

Sam Holland

€ 22,99

Jessica Ambrose is op de vlucht. Ze wordt verdacht van het in brand steken van haar woning, waarbij haar echtgenoot is omgekomen en haar dochtertje zwaargewond is geraakt. Haar enige hoop is de gewetenloze rechercheur Nate Griffin, die ervan overtuigd is dat ze onschuldig is. Samen proberen ze de ware toedracht van de zaak te achterhalen.

Lenie: Een debuutroman die je razend snel uitleest. Het is een afschuwwekkend verhaal, waarbij ik regelmatig moest slikken... Dit gaat zo het hele boek door. Ook word je steeds op het verkeerde been gezet. Steeds als ik dacht "Nu weet ik wie de dader is" bleek het niet zo te zijn. En hij of zij moordt maar door.

Het boek is heel toegankelijk geschreven, en ik kan niet wachten op haar volgende boek!

Deze tip werd geschreven door Lenie Groenendijk. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Marie Curie en haar dochters

Claudine Monteil

€ 28,99
Het boek vertelt het levensverhaal van  Marie en haar dochters. Wat mij  vooral trof was de inzet en volharding die Marie toont om haar studie te voltooien ondanks alle financiële tegenslagen en haar strijd om erkend te worden als wetenschapper in de overheersende mannenwereld.  Om naast haar werk haar dochters op te voeden na het overlijden van haar man. 
Dat de dochters zo uit elkaar groeien door verschillende overtuigingen en nauwelijks meer contact hebben wordt goed beschreven in de tweede helft van het boek, 
Een boek dat ook prima te lezen is als je geen kennis van natuur- en scheikunde hebt.


U las de boekentip van één van onze boekverkopers: Connie. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

De Repair Club

Charles den Tex

€ 22,99

John heeft een Repair Club met vrienden. Hij is met pensioen, want vroeger werkte hij als geheimagent. Zijn verleden komt hem achtervolgen en nu moet hij zijn vaardigheden weer inzetten.

Een heerlijke spionagethriller, met als hoofdpersonage de voormalige chef van de geheime dienst John Antink. Charles den Tex weet je zeer regelmatig te verrassen of op het verkeerde been te zetten. Door het switchen tussen de verhaallijnen moet je schakelen tussen de personen, de locaties en de periodes. Soms is dat verwarrend, mede door de vele (Russische) namen die erin voorkomen, maar de personage van John wordt steeds verder uitgewerkt en de spanning is er niet minder om. 

Wie kan hij nog vertrouwen en wie niet? Voor mij was het een complete verrassing in hoeverre hij is gebruikt door de geheime dienst.

Een goed geschreven boek, wellicht een ideaal Vaderdagcadeau!

Deze tip werd geschreven door Lenie Groenendijk. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Hebben en zijn

Dimitri Verhulst

€ 19,99

Het nieuwste boek van Dimitri Verhulst Hebben en zijn begint met Malodot die zich bevindt in de afkickkliniek. De afkickkliniek van het leven wel te verstaan. Want Malodot is omgekomen bij een auto ongeluk. Maar is nog niet dood volgens de Counselor. Eerst afkicken van het leven, en dan pas ben je dood en mag je naar de volgende plek. Lukt het je niet om af te kicken? Dan mag je terug naar je 'leven' om het nogmaals te proberen. Maar realiseer je dit: je kan geen andere keuzes maken. Je begint en eindigt hetzelfde.

Klinkt wat absurdistisch en dat is het ook! Voor liefhebbers van de bijna onnavolgbare geest van Dimitri Verhulst, is dit een pareltje.U las de boekentip van één van onze boekverkopers: Frederiek. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Naar het paradijs

Hanya Yanagihara

€ 19,99

Dit drieledige verhaal echoot zowel zichzelf als onze huidige tijd. Het stelt op originele wijze thema's centraal waar we vandaag de dag ook mee worstelen. De kaders van de liefde, gelijkheid in de maatschappij, en de mate waarin traditie en vooruitstrevendheid elkaar kunnen bijten. 

Drie keer de liefde, drie keer David, drie tijdsbeelden vlak voor de eeuwwisselingen: 1893, 1993, 2093. Wie zich niet laat afleiden door de wisseling van het historische kader vindt zichzelf drie keer terug in een meeslepend verhaal over het leven, de keuzes (in de liefde) en de verwachtingen van familie, vrienden en de maatschappij. Enigszins complex misschien, maar de moeite van het lezen zeker waard. 

Deze tip werd geschreven door Ivanka de Ruijter. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Je liet mij leven

Catherine Ryan Howard

€ 20,00
Wat meteen opvalt als je gaat lezen, is dat dit een boek in een boek is. Je krijgt dus eigenlijk twee boeken voor de prijs van één.

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Jim Doyle, echter doordat het boek van Eve Black ook een rol speelt en je grote gedeeltes van haar boek in dit boek vindt, krijgt haar verhaal ook genoeg ruimte en wordt haar kant van het verhaal ook verteld. Ondanks dat Eve Black in haar boek vertelt over de zoektocht naar de moordenaar van haar familie blijft het toch nog lange tijd onduidelijk wat ze nu precies weet. Hierdoor blijft het verhaal spannend, ondanks dat je als lezer weet wie de dader is. Ik was erg nieuwsgierig hoe het zou aflopen en ging steeds sneller lezen, omdat ik wilde weten hoe het verder ging.

Deze tip werd geschreven door Lenie Groenendijk. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

De ex-zoon

Sasja Filipenko

€ 13,50

Deze knap geschreven, naargeestige debuutroman vertelt het verhaal van een land waar verdeeldheid, wantrouwen en corruptie heersen, waar wanhoop zich laat afwisselen door cynisme en een heleboel zwarte humor. Een student van de muziekacademie in Minsk raakt voor jaren in coma na een massale verdrukking tijdens een hevige hagelbui. Vrienden en familie en zijn vriendin keren Frantsisk al gauw de rug toe, maar zijn oma maakt er haar missie van om zich over de jongen te ontfermen. Als hij wakker wordt, is oma overleden en het land nauwelijks veranderd. Filipenko schrijft: ‘we wonen in het beste land voor ontwakende comapatiënten. Er verandert hier geen moer.’ De auteur brengt de hopeloosheid indringend over. Het verhaal is een kennismaking met Wit-Rusland die je bijblijft.

Deze tip werd geschreven door Ruben Hofma. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

VerpleegThuis

Teun Toebes

€ 21,99

Een hartverwarmend en indringend boek dat leest als een trein! Velen van ons zullen in meer of mindere mate herkenning hebben met familieleden met dementie en/of een verpleeghuis. Niet iets waar je heel blij van wordt! Deze jonge zorgveranderaar woont samen met mensen met dementie. Hoe hij dat doet, maakt mij oprecht blij!

Hij geeft zijn kijk op het leven met en de zorg voor mensen met dementie. En pleit voor veranderingen die zo voor de hand liggen dat je je afvraagt waarom het nog niet is doorgevoerd. Zijn boek is binnen een week al aan zijn 4e druk toe! Dementie zal in de toekomst volksziekte nummer 1 worden en de kans dat dit boek over ons gaat is één op vijf!  Hoe wil jij verzorgd worden als jij in een verpleeghuis woont?

Deze tip werd geschreven door Maroesja Teijgeler. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Niets ontgaat ons

Janke Reitsma

€ 23,99

Koen is een bijzondere jongen. Hij heeft een enorme liefde voor het waddengebied en de vogels. Dit verhaal bevat zodoende liefdevolle beschrijvingen van de omgeving van de Waddenzee, maar meer nog krijgen we een inzicht in het hoofd van een 13-jarige jongen met een lastige jeugd. Hij zorgt enorm goed voor zijn gehandicapte zusje terwijl zijn ouders beiden buiten beeld raken om verschillende redenen. En hoewel het het boek soms aan wat vaart ontbreekt, heeft die vertraging ook zijn impact. Indrukwekkend boek. 

Deze tip werd geschreven door Ivanka de Ruijter. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Verzamelde werken

Lydia Sandgren

€ 32,00
Een debuutroman ‘Verzamelde werken’ noemen en dan als quote op de rug (ja, het is zó dik dat daar een quote op past) “Een liefdesverklaring aan de literatuur” dat belooft wat! En het boek maakt die belofte waar. Je moet wel de tijd nemen voor dit boek, maar je wordt beloond. Vol literatuur, kunst en filosofie.
Deze tip werd geschreven door Pleuntje Hijman. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Achter De Dijk

Hugo Logtenberg

€ 20,00

In mijn studententijd ging ik regelmatig naar De Dijk. Dat kwam door mijn vijf jaar oudere broer. Die ging namelijk ook in zijn studententijd naar De Dijk. En je wist: het was altijd goed. Een standaard hoge kwaliteit. Die evenwichtigheid ging mij later storen. Ik mistte het randje. Het knokken.

Na het lezen van dit boek snap ik dat volledig. Dat was ook de bedoeling. Het boek vertelt niet het verhaal dat de band graag vertelt. Het vertelt over de strubbelingen binnen de band. Het altijd laveren tussen willen stoppen en doorgaan van frontman Huub van der Lubbe. Tussen willen en kunnen.

De Dijk is een vriendenclub. Dat willen ze zijn. Maar vrienden, blijkt ook in dit boek, denken niet altijd hetzelfde over dingen. En kunnen ook vreselijk hard zijn voor elkaar.

Aanvankelijk vond ik de titel Achter De Dijk wat gemakkelijk en te voor de hand liggend. Nu moet ik zeggen dat de titel precies weergeeft wat het boek doet. Het is niet compleet. Het is niet een overzicht van het leven van De Dijk. Het geeft een blik achter De Dijk.

Deze tip werd geschreven door Jerom. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier. 

 

Leestip van uw boekverkoper

Fortuna's kinderen

Annejet van der Zijl

€ 24,99
Na even getwijfeld te hebben om te beginnen met lezen (want; heb ik wel zin in een boek met droge feiten), ben ik zo blij dat ik Fortuna's kinderen ben gaan gelezen. Er zijn boeken die eigenlijk alleen maar bestaan uit feiten. Feiten en weetjes uit onze geschiedenis. Annejet van der Zijl heeft de gave om hier een prachtig verhaal van te maken. Een ongelooflijk mooi levensverhaal beginnende met de liefde tussen Leon & Juliette. Juliette was een slavin die door Leon is vrijgekocht. Vervolgens is zij met hem getrouwd en begonnen zij aan hun verhaal. Het leven in Monster (NL), het leven in Charleston en het leven van alle kinderen, kleinkinderen, neven en nichten in Nederland en overseas, San Francisco,  New York, Oakland. Je leest over het ontstaan  en de neergang van Californië en haar bewoners.
Dit boek leest als een trein! Ik heb spijt dat ik het boek in 2 dagen heb uitgelezen. Ik mis iedereen uit dit prachtige verhaal!

Deze tip werd geschreven door Frederiek Krijt. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

De meeste mensen deugen

Rutger Bregman

€ 25,00
Wetenschappelijk onderlegd boek over hoe en waarom de mens tot besluiten komt. Op reis door de geschiedenis neemt hij ons me en legt uit waarom mensen soms gruwelijke beslissingen nemen. De titel van het boek doet terecht vermoeden dat t allemaal wel meevalt met de mensheid. Prettig leesbaar, een echte aanrader!
U las de leestip van Els Bruinsma. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Nevenschade

Jens Vern

€ 23,99

Qua onderwerp en thema (geld, macht, virus, complotten) valt dit boek totaal buiten mijn comfort zone, maar na 'De macht van K.' heb er niet eens over getwijfeld of ik dit wel of niet zou lezen. Ik ben meteen begonnen en echt, Jens Vern heeft wederom een dijk van een thriller geschreven. Spannend, snel, actueel, beangstigend, wat als dit nou toch echt zo zou zijn? Nee, het is fictie! Maar akelig realistisch geschreven

Deze tip werd geschreven door Pleuntje. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier. 

Leestip van uw boekverkoper

Billy Summers

Stephen King

€ 24,99

Ik ben nooit een Stephen King-fan geweest - het genre ligt me gewoon niet zo - maar ik kan echt iedereen aanraden dit boek te gaan lezen! Zowel voor thrillerfans als niet thriller fans is dit een heerlijk boek. Je wordt meegetrokken in het leven van een huurmoordenaar met een geweten. En waarschijnlijk ga je net als ik houden van Billy Summer! Wat een held!

Een grandioos boek en 500 bladzijdes puur leesgenot... wat jammer dat het uit is want WAUW!

Deze tip werd geschreven door Els Zoetendaal. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Jij mag alles zijn

Griet Op de Beeck

€ 16,99

Dit boek is heerlijk dromerig geïllustreerd en prachtig uitgevoerd. Het talige verhaal over de negenjarige Lexi is ontroerend, filosofisch en hartverwarmend. Lexi denkt enorm veel na. Bijvoorbeeld over hoe ze haar depressieve moeder op kan vrolijken, waar haar tante stiekem verdrietig over zou kunnen zijn, en wat ze zou doen als ze een jongen was. Het boek is voor volwassenen én kinderen en leert iedere lezer dat je je niet anders voor hoeft te doen om een ander gelukkig te maken. Een heerlijk startschot voor de Kinderboekenweek met het thema 'Worden wat je wil'. 

U las de leestip van Ivanka de Ruijter. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Perfecte stilte

Helen Fields

€ 21,99

Dit is alweer boek 4 uit de spannende en gruwelijke thrillerserie met rechercheurs Ava Turner en Luc Callanach in de hoofdrol. Wanneer je een zwakke maag hebt kun je beter niet aan deze boeken beginnen, maar ik hou er van!!

Een pop, gemaakt van de huid van een lichaam van een vrouw... en het blijft niet bij dit ene lichaam. Een gruwelijk spel levert een boek vol spanning op, en het einde is weer briljant! Wat een heerlijke schrijfstijl heeft de schrijfster. Gelukkig komt deel 5 in het voorjaar van 2022 uit. Kan niet wachten :)

Deze tip werd geschreven door Els Zoetendaal. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

De onscherpte van de wereld

Iris Wolff

€ 22,99

Wat een mooi boekje is dit! Ik heb genoten! In zeven delen maak je kennis met mensen uit de directe omgeving van Samuel. Op die manier wordt zijn leven in beeld gebracht, maar krijg je ook een beeld over Roemenië, het afbrokkelen van het communisme en de val van Ceausescu. Extra leuk: Mét een boekhandelaar die leestips geeft!

U las de leestip van Pleuntje Hijman. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Het weekend

Charlotte Wood

€ 22,99
Dit is een scherpe, intelligente roman over ouder worden en vriendschap. Jude, Wendy, Adele en Sylvie vormen een hechte vriendengroep, maar wanneer Sylvie overlijdt raken de verhoudingen binnen de groep uit balans. Elk jaren kwamen de vriendinnen een weekend samen in Sylvies strandhuis en ook zonder Sylvie komen de dames samen. Deze keer niet om hun vriendschap te vieren, maar om het huis op te ruimen. Jude, Wendy en Adele merken al snel hoe stroef alles loopt en hoe kleine irritaties de overhand nemen. Het wordt steeds duidelijker dat de lieve Sylvie hun bindende factor was, en de drie zoeken nu naar een nieuwe balans. Ook ouderdom speelt een grote rol in de roman. De drie vrouwen worden met de dood van Sylvie met de neus op de feiten gedrukt: ze zijn niet de jongste meer. Alle drie overzien ze het leven dat ze hebben geleefd en hoe ze nu verder willen. Geestelijk willen ze nog heel veel, maar lichamelijk lukt niet alles meer. Voor de een is dit lastiger te accepteren dan voor de ander.
Wood beschrijft met rake observaties, en een dosis humor, het leven en gedachten van haar personages. Ze toont de verschillende karaktereigenschappen van de vrouwen en hoe die met elkaar botsen. Ondanks de irritaties proberen ze er wat van te maken, vanwege de liefde voor Sylvie, maar toch ook de liefde voor elkaar.
Deze tip werd geschreven door Eva de Jonge. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Verwachting

Anna Hope

€ 24,99

Verwachting is een prachtige en eerlijke roman over vriendschap en de vraag wat echt belangrijk is. Ik begon aan het boek zonder verwachtingen, maar werd compleet omver geblazen!

Verwachting gaat over drie studentes, Hannah, Cate en Lissa, die graag de wereld willen veroveren. Ze zijn jong, ambitieus en zitten vol plannen. Tien jaar later is er vrij weinig van die plannen over. Ze voelen zich, ieder op hun eigen manier, gefaald en vragen zich af wat een zinvol en succesvol leven eigenlijk inhoudt. Hannah heeft een goede baan, maar kan geen kinderen krijgen. Cate heeft een kind, maar worstelt met een depressie en voortdurende angst. Het is Lissa nog steeds niet gelukt door te breken als actrice en ze begint zich af te vragen of dit leven wel voor haar is weggelegd.

Anna Hope beschrijft hun twijfels en verlangens heel treffend en vooral eerlijk. Elk personage heeft zijn eigen goede, maar ook minder goede eigenschappen en Hope schuwt die minder goede eigenschappen niet. Je leeft met alle drie de vrouwen mee en hoopt dat ze hun geluk vinden. Verwacht geen grote, indrukwekkende scènes en plottwists. De kracht van Verwachting zit hem in het kleine: de dialogen en de beschrijvingen van de inzichten en gedachtes van de personages.

U las de leestip van Eva de Jonge. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Luna

Pieter Koolwijk

€ 15,99
Met heel veel plezier heb ik Gozert van Pieter Koolwijk gelezen. Daarom was ik razend enthousiast toen ik hoorde dat er ook een boek over het personage Luna zou komen. Gelukkig was het lezen van "Luna" weer echt een feestje!

Luna's ouders hebben haar opgesloten in Huize Hoopvol, omdat ze stemmen hoort. Stemmen die anderen niet kunnen horen. Haar leven is daar iets beter geworden sinds ze Ties en zijn onzichtbare vriend Gozert heeft leren kennen. Maar dan besluit haar moeder dat ze Luna meeneemt naar het verlaten vakantiepark van haar vader. Daar is niks te doen en kan ze niet meer avonturen met Ties beleven. Haar leven krijgt letterlijk en figuurlijk meer kleur wanneer ze Roberto, Adriana en hun moeder leert kennen. Zij laten Luna zien dat ze niet gek is en dat het oké is om jezelf te zijn.

Luna is een heerlijk verhaal vol fantasie. Het leert kinderen dat je nooit iemand hoeft te zijn die je niet bent. Iedereen is een beetje gek en heeft zijn eigen problemen en onzekerheden, maar iedereen is goed genoeg. Daarnaast promoot Koolwijk de rol van fantasie in ons leven. Of je nu groot of klein bent, elke situatie kan door een vleugje fantasie onvergetelijk worden. Deze fantasie wordt nog eens extra verbeeld in de prachtige illustraties van Linde Faas.
Deze tip werd geschreven door Eva de Jonge. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Sub rosa

Emelie Schepp

€ 20,99

De (bij velen nog steeds onbekende) Zweedse schrijfster Emelie Schepp kan me elke keer weer boeien met haar inmiddels zesde thriller met Jana Berzelius als officier van justitie in de hoofdrol. Met haar soepele schrijfstijl, sterke plots en goed uitgewerkte karakters sleurt Schepp de lezer het verhaal in.

Elk afzonderlijk deel bevat een losstaand verhaal en eindigt vaak met een gigantische cliffhanger.
Dit keer wordt er via YouTube een filmpje verspreid van een jonge man met explosieven om zijn lijf. Echter: de bom ontploft vóór de politie arriveert. Het onderzoek loopt stroef: niemand heeft iets van iets gezien. Als officier van Justitie is het de taak van Jana om de waarheid te achterhalen. Samen met rechercheur Mia Bolander en inspecteur Henrik Levin moeten ze weer keihard aan het werk, want de klok tikt door...

Wanneer je het mysterie rond het verleden van de hoofdpersoon beter wilt begrijpen is het prettig om de vorige delen te hebben. Voor de geïnteresseerden, de boeken op volgorde:

1. Memento
2. Narcotica
3. Post mortem
4. Postuum
5. Alter ego
6. Sub rosa

Voor degene die Schepp nog steeds niet heeft ontdekt: wat heerlijk ... nog zoveel goede thrillers te gaan!

U las de leestip van Els Zoetendaal. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier.

Leestip van uw boekverkoper

Klara en de Zon

Kazuo Ishiguro

€ 22,99
Ishiguro schrijft zonder pretentie of opsmuk over de schrijnende waanzin van een moeder die gebukt gaat onder de zorg haar kind te verliezen. Hij vervlecht dit onderwerp met een vraag naar de morele grenzen van technologie. Langzaam ontvouwt een plan dat onder de oppervlakte sluimert en op subtiele wijze het verhaal een onheilspellend karakter verleent. De roman maakt indruk doordat het de lezer een vraag voorlegt die niet binnen redelijke kaders te beantwoorden valt. Dit effect wordt versterkt doordat het hoofdpersonage, Klara de kunstmatige vriendin, zonder vooroordelen door het netwerk van menselijke emoties en gevoelens navigeert. Haar apathische berusting geeft het ultieme vraagstuk - wat is de essentie van menselijkheid - een onverwachte lichtvoetigheid.
U las de leestip van Remon den Ouden. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Samen

Luke Adam Hawker

€ 17,99
Donkere wolken pakken zich samen. Hoe lang gaat het duren? Wat doet het met ons? Samen gaat over een man en zijn hond. Het verhaal gaat samen met prachtige illustraties. Over moeilijke tijden, onzekerheid, eenzaamheid en angst. Maar ook over hoop en anders leren denken. Dat als het tegenzit we toch verbinding met elkaar zoeken, elkaar helpen.
 
In dit boek wordt echt alles op een mooie manier weergeven van het laatste anderhalf jaar!
Een toppertje onder de cadeauboeken.

Deze tip werd geschreven door Lenie Groenendijk. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Wie niet horen wil

Nicci French

€ 22,99
In de psychologische thriller Wie niet horen wil van Nicci French gaat Tess op onderzoek uit als haar dochtertje Poppy vreemde taal begint uit te slaan en een lugubere tekening maakt.

De spanning bouwt zich langzaam op, en is steeds meer voelbaar.  Ik vind psychologische thrillers altijd zeer bijzonder. Vooral de opbouw ervan, waarbij langzaam naar het einde toe gewerkt wordt.

Je blijft tot het einde toe nieuwsgierig en je wilt dus door blijven lezen. Het is niet gewelddadig en is dus voor iedereen te lezen.

U las de leestip van Lenie Groenendijk. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

De geschiedenis van mijn seksualiteit

Tobi Lakmaker

€ 22,50

Zeer verrassend debuut. Ik las De geschiedenis van mijn seksualiteit naar aanleiding van Brommer op zee, het nieuwe boekenprogramma, waarin Lakmaker te gast was. Ze is filosofe en studeerde ook Russisch, heeft haar moeder verloren aan kanker en is lesbisch. Over al die dingen gaat dit boek, en niet in de laatste plaats: ook over seks. Het is echter zo geestig, snel, en zeer scherp geschreven dat het er bijna nauwelijks meer toe doet waar het over gaat. Bijna dan, want het zit ook vol wijsheid. Ik heb hardop gelachen, maar ben vooral onder de indruk van het gemak waarmee deze roman lijkt te zijn geschreven. Literair maar toegankelijk. 

Deze tip werd geschreven door Ivanka de Ruijter. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Schaduwland

Robert Bryndza

€ 13,50

Na Zonder gezicht is Schaduwland het tweede boek met criminologe Kate Marshall in de hoofdrol. Een verdronken tiener is het meest recente slachtoffer in een reeks mysterieuze sterfgevallen en verdwijningen rond een stuwmeer. Kate Marshall gaat samen met haar partner Tristan Harper op onderzoek….

Na zes heerlijke thrillers met inspecteur Erika Foster in de hoofdrol heeft Robert Bryndza een nieuw hoofdpersoon gecreëerd. Wanneer je voor een razendsnelle thriller wil gaan, kies dan voor deze titel. Bryndza’s schrijfstijl is erg toegankelijk en de korte hoofdstukken brengen lekker vaart in het verhaal.

Een verhaal dat je pakt en een boek dat je in één ruk uit leest, dit noemen we een pageturner. Heerlijk! Schrijf snel door Robert, kijk nu al uit naar het derde boek met Kate in de hoofdrol.

U las de leestip van Els. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Het woud van wol en staal

Natsu Miyashita

€ 20,99

Meteen in het begin werd ik gepakt door het boek. Echt vanaf de eerste alinea, de eerste zinnen. Een jonge man hoort op school een pianostemmer aan het werk en is verkocht. Dit is wat hij wil doen later! Hij hoort bomen, voelt het bos om zich heen door die pianostemmer.

De beschrijvingen zijn prachtig, de zoektocht naar perfectie in de tonen van iedere piano is bijzonder. In het boek wordt Tomura betoverd door het stemmen en het geluid van de piano, en zelf wordt je betoverd door het lezen van de mooie zinnen en beschrijvingen van de denkwereld van de jongen/man en de omgeving en de passie. Ook als je op zich niks met piano spelen of klassieke muziek hebt, zoals ik, is het een mooi boek. Ik zou het eigenlijk meteen nog een keer willen lezen.

Deze tip werd geschreven door Pleuntje Hijman. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

De cursus

Elvin Post

€ 20,99
Ik vond  ‘De cursus’ een goede thriller! Als je nog een spannende thriller zoekt, lees dan dit boek. Elvin Post heeft een fijne stijl van schrijven. Je ziet zo voor je wat hij beschrijft. Het verhaal begint misschien wat traag, maar al snel zit je er helemaal in. Het heeft een rustige spanningsopbouw, en al snel wil je het boek niet meer aan de kant leggen.

Een cursus over het schrijven van een boek is een interessante invalshoek. Je krijgt wat technische informatie over het schrijven van een boek mee. Dit vond ik een leuke bijkomstigheid. (Dus niet alleen spannend, maar ook nog informatief!)

U las de leestip van Lenie Groenendijk. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

De onsterfelijken van Teheran

Ali Araghi

€ 24,99

Een bijzonder boek over een familie in Iran die van het platteland naar Teheran vertrekt. De politiek zindert in het land en de revolutie is op komst. De familie raakt verstrikt in de revolutie, wegen scheiden zich en ieder probeert zich op een eigen manier staande te houden. Araghi schrijft zó prachtig beeldend dat je het voor je ziet. Je loopt op het platteland, neemt deel aan de rituelen en strijdt mee in de revolutie. Naast het maatschappelijke verhaal worden er ook magische gebeurtenissen beschreven, zoals een gedicht dat zo krachtig is dat de woorden lichtgeven en branden op het papier. Deze combinatie maakt het boek prachtig en mysterieus.

Deze tip werd geschreven door Suzan Vloet. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

De bergen zingen

Phan Que Mai Nguyen

€ 24,99

Eigenlijk wist ik niet zoveel van Vietnam. Dit boek heeft mijn blik verrijkt. De schrijfster neemt je mee haar familie in, waarbij oma en kleindochter aan het woord zijn. Je reist mee in het drama van de oorlog, maar vooral in de familiegeschiedenis van de vrouwen. Heftig en ontroerend beschrijft ze hoe oma als jonge vrouw haar kinderen veiligstelde bij anderen, hoe de angst haar in de ban had en ze toch dapper bleef. De kleindochter groeit op tot een vrouw die haar geschiedenis kent en meeneemt in het heden. Prachtige taal, erg rijk in beelden. Een boek om in één zucht uit te lezen en het later nog eens te herlezen.

U las de leestip van Suzan Vloet. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Weideland

John Lewis-Stempel

€ 22,99

Als je van traagheid, de natuur en rust houdt, dan is dit een boek om te lezen. Lewis-Stempel neemt je een jaar lang mee naar zijn meadow in Engeland. Elke maand wordt beschreven, waarbij hij de dieren ziet komen, nestelen en gaan. Waar planten opkomen of verdwijnen. Waar prooien en jagers aan elkaar gewaagd zijn. Heerlijk om mee te lopen met de schrijver en zijn weideland in je hoofd te laten ontstaan.

Deze tip werd geschreven door Suzan Vloet. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

De laatste dag van de koning

Sander Kollaard

€ 27,50

Dat je als kind een nieuw schrift kocht, met een harde kaft en een leeslintje en pagina's van stevig gebroken-wit papier. Dat je er even aan rook en bedacht wat er allemaal op die pagina's geschreven, geplakt, getekend zou kunnen worden. Het is Sander Kollaard die je via zulke wegen in zijn ijzersterke verhalen doet denken aan vergeten maar goede momenten. In al zijn werk zit het leven, gevangen op onopvallende wijze en juist daarom zo steengoed. Gelezen met een groeiende glimlach omdat zowel de taal als de thematiek zo eenvoudig mooi waren. 

U las de leestip van Ivanka de Ruijter. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Het jaar dat Shizo Kanakuri verdween

Franco Faggiani

€ 22,99

Wat een juweeltje! Faggiani neemt je mee van Japan naar Zweden, waar zich een bizar drama voltrekt. Dat is de start van een prachtig verhaal over liefde, eenzaamheid, stilte en de natuur. Mij trof de taal vooral. Wat een prachtige zinnen; wat een diepgang, zo beeldend en sprekend. Ik heb er een paar opgeschreven om te onthouden, zo mooi! Een boek om zeker nog eens te lezen!

Deze tip werd geschreven door Suzan Vloet. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

De jongen die met wolken speelde

Franco Faggiani

€ 22,99

Een nieuwe roman van de schrijver van ‘Het jaar dat Shizo Kanakuri verdween’. Dit feel good-avonturenverhaal speelt zich grotendeels af in het Italië van 1944. Archeoloog Filippo krijgt de opdracht waardevolle kunst naar nazi-Duitsland te begeleiden, maar dat is tegen zijn zin. Op het nippertje leert hij de krijgsgevangene Quintino kennen en samen gaan zij er met een truck vol kunst vandoor, terug naar Rome, om de kunstwerken in bezit te houden van de Italiaanse staat en terwijl de Duitsers en fascisten zich terugtrekken in hun richting. De reis is vol verrassingen en ontmoetingen in vele verschillende Italiaanse regio’s. Onderweg komen ze in penibele situaties, de zenuwen staan continu op scherp, maar ze krijgen ook vaak hulp van de mensen die ze ontmoeten tijdens hun reis. En hoe langer de reis, hoe meer de mannen op elkaar ingespeeld raken. De vraag of zij de kunstwerken weten terug te brengen, houdt de spanning er in dit boek goed in.

Deze tip werd geschreven door Ruben Hofma. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

In mijn mand

Lieke Marsman

€ 21,99

Dat Lieke Marsman goed kan schrijven bleek voor mij uit haar prozadebuut Het tegenovergestelde van een mens, waarin ze een prachtige mengeling maakte van poëzie, filosofie, en maatschappijkritiek. De poëzie van de inmiddels tot Dichter des Vaderlands benoemde Marsman is echter minstens zo krachtig. Verhalend, flarden, maar niet te abstract. De toon is helder maar persoonlijk, filosfisch, vol herinneringen van zowel de dichter als de lezer. En het omslag is ook nog zeer fraai. 

Een aanrader. 

U las de leestip van Ivanka de Ruijter. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

De drie levens van Josef Klein

Ulla Lenze

€ 22,99

Een erg knap geschreven en spannend portretterend verhaal over Josef, die als Duitse emigrant in New York door zijn naïviteit en tegen zijn zin in verzeild raakt bij een spionagenetwerk van de nazi’s. De roman is gebaseerd op een onderzoek van de schrijfster naar haar oudoom. Even na de Tweede Wereldoorlog, als Josef bij zijn broer in Duitsland verblijft, kan hij zijn broer niet uitleggen wat hij in Amerika deed en nog later, in Argentinië en Costa Rica, zoekt Josef naar een verschoning van zijn geweten. De schrijfster onthult beetje voor beetje wat Josefs individuele geschiedenis is tegen de achtergrond van een wereld vol kwaadwillende belangen, een wereld die vandaag de dag nog deels bestaat. Ulla Lenze gebruikt de details gedoseerd, ze schrijft subtiel met precisie, met een fijne cadans en met tijdsprongen, met verbeelding en inlevingsvermogen. Het resultaat is een verhaal dat veel indruk maakt en zich moeiteloos uit laat lezen.

Deze tip werd geschreven door Ruben Hofma. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Klimaatverdriet

Marek Sindelka

€ 23,99

Dit hallucinante boek is niet voor één gat te vangen. Het is een roman, een thriller, ook een beetje een sciencefictionverhaal en er staan gedichten in. Het is een verhaal voor aandachtige lezers en een verhaal waar ik een tijdje aan moest wennen omdat eerst niet duidelijk is wat er precies gaande, maar die stapje voor stapje, aardedonker en poëtisch tot bloei komt, met name door het krachtige gebruik van woorden en sferen uit de natuurlijke wereld. De schrijver heeft het talent om zaken met de juiste details te beschrijven en daarmee door te gaan tot op het bot. De plot draait vooral om een dubbele moordzaak en een verdachte, Kryštof, die bloemensmokkelaar is in een tijd waarin de aarde wereldwijd gebukt gaat onder hitte en massasterfte van planten en dieren. Een verhaal dat nog even en paradoxaal genoeg op een aangename manier kan naspoken in je gedachten. 

U las de leestip van Ruben Hofma. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

De dagen samen

Marco van Houwelingen

€ 20,99

Het is een recept voor een boeiend verhaal: een tweeling met uitersten van karakters maakt een road trip door de VS, en de een vraagt zich af waarom de ander hém juist vroeg om mee te gaan op die reis. De dagen samen van Marco van Houwelingen gaat dan ook over hoe een uit elkaar gegroeide tweeling weer naar elkaar toe groeit – dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. Hoewel het toegankelijke verhaal nóg wat leuker en samenhangender had kunnen worden, is de schrijver erin geslaagd een luchtig verhaal te schrijven dat allerlei uitnodigende bokkesprongen maakt, bijvoorbeeld de kwestie van hun afkomst: de tweeling is half Nederlands, half Egyptisch en na 9/11 merken ze dat ze “anders” zijn. Dan is er nog de vraag waarom ze de road trip maken en het antwoord daarop komt als een verrassing.

U las de leestip van Ruben Hofma. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Rodham

Curtis Sittenfeld

€ 15,00
'Rodham', de nieuwe roman van Curtis Sittenfeld schetst een alternatieve geschiedenis over Hillary Rodham. Zij is een veelbelovende jonge vrouw: ze studeert rechten aan de prestigieuze rechtenfaculteit van Yale, en maakt naam als activiste en voorvechtster van vrouwenrechten. En dan valt ze als een blok voor Bill Clinton. Een knappe, charismatische medestudent die zijn politieke carrière al ijverig in de steigers aan het zetten is. Maar dit verhaal verloopt anders dan de praktijk die we kennen. 
 
Je leest over de gedrevenheid van een vrouw die vastbesloten is de wereld voor vrouwen te verbeteren (en daardoor wordt beschouwd als een ere-man, want een vrouw kan zo niet zijn) en hoe alles wat ze doet daardoor onder een vergrootglas wordt gelegd.
Mooi is het om fictie (want het boek is echt een roman) en non-fictie zijn verweven in deze roman.
Het boek is geschreven vanuit de eerste persoon, dus de eerste tien pagina's voel je je Hillary, maar daarna worden alle personages gewone romanpersonages en zit je helemaal in het verhaal.
Geweldig boek! Hup Rodham!

U las de leestip van Pleuntje Hijman. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Stadium IV

Sander Kollaard

€ 12,50

Minstens zo mooi als zijn prijswinnende boek is Kollaards Stadium IV, waarin Sarie en Barend een bijzondere reis door Zweden maken. Sarie heeft terminale kanker, en dus komt het leven in een ander daglicht te staan en beleven ze hun liefdesgeschiedenis - die zich ook in Zweden afspeelt - op een bijzondere manier opnieuw. Kollaard schrijft mooi: gevoelig en origineel zijn zijn woorden voor dood, ziekte, en afscheid nemen, maar ook voor lichtvoetige verliefdheid en levenslust. 

Deze tip werd geschreven door Ivanka de Ruijter. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Het eerlijkheidsexperiment

Clare Pooley

€ 21,99

Een oude eenzame excentrieke man begint het experiment door een schriftje ergens neer te leggen met zijn verhaal. Dit schriftje maakt een flinke reis en er worden allerlei plannen gesmeed om elkaar te helpen.  Een fijn leesbaar boek dat je doet beseffen dat het goed is voor jezelf maar ook voor anderen te zorgen en dat je met eerlijk zijn toch het verst komt.

U las de leestip van Els Bruinsma. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Verdwijnende aarde

Julia Phillips

€ 23,99

In deze spannende en maatschappijkritische roman gesitueerd op een schiereiland in het verre oosten van Rusland, is de ontvoering van twee zusjes de rode draad. Het boek, gebaseerd op uitgebreid onderzoek van de Amerikaanse auteur, is een mozaïekvertelling; elk hoofdstuk komen andere personages aan het woord en iedereen draagt een puzzelstukje bij. De puzzelstukjes vormen, naast de puzzel van de ontvoeringszaak, samen óók de Russische cultuur. Die omvat, zo laat dit boek ook zien, vele culturen, die aan het verdwijnen zijn, maar bovenal een wijdverspreide cultuur van wantrouwen en vooroordelen. Het verhaal is daarmee in meerdere lagen een gevecht tegen wanhoop. De schrijfster heeft alle stemmen en details vakkundig en boeiend met elkaar verweven en een verhaal geschreven dat zo elegant en trefzeker is dat ik het aan een stuk door uitgelezen heb.

Deze tip werd geschreven door Ruben Hofma. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Viktor

Judith Fanto

€ 24,99

De mooie vormgeving van het boek maakte mij meteen nieuwsgierig en ook, omdat het een debuut betreft van een Nederlandse schrijfster, want wie is die Victor, waarvan de naam zo groot(s) op de voorkant prijkt? Het gaat bijna vierhonderd bladzijden duren om daarachter te komen en dat is een kleine opgave voor de lezer, want het verhaal is sfeervol en pakkend geschreven. Moeiteloos reizen wij heen en weer door de tijd en mogen meebeleven hoe het is om een familiegeheim te dragen, ontstaan ver voor de Tweede Wereldoorlog en waarvan de overlevenden er alles doen om te voorkomen, dat kinderen en kleinkinderen hetzelfde leed overkomt. Een leed en lijden waar zij zelf ook geen schuld aan hadden, maar wat hen vreselijk heeft getroffen en juist door deze beschermende houding komen zij zelf niet aan de verwerking toe en ontwikkelen een soort geheimtaal, die voor ingewijden meteen begrepen wordt, maar voor de onwetenden het mysterie nog meer aanwakkert.

Prachtig en gevoelvol beschreven.

 

U las de leestip van Kitty Geerts. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Maar waar zijn die duiven dan

Jan Siebelink

€ 23,99

Ook deze titel viel meteen op, op zijn minst ontbreekt het vraagteken, dus het kan zijn, dat we hier te maken hebben met de verzuchting van iemand, die er klaar mee is, maar al na een paar regels, ontdekken we dat dit zeker niet het geval is. De titel past naadloos in een oeuvre van een schrijver, die ook een boek met de titel En joeg de vossen door het staande koren de wereld in stuurde. Dit allemaal terzijde, de inhoud van het handzame boekje is een moderne Elckerlyc. Ieder mens wordt geboren en op een dag krijgen wij allemaal een doodvonnis. Leef, doe wat je wilt, de weg eindigt onverbiddelijk bij de Dood en zoals de Welshe dichter Dylan Thomas al schreef Do not go gently into that good night. Niemand wil dat leven eindigt en ook de hoofdpersoon probeert nog een omweg te maken en een uitweg te vinden in het hervertellen van zijn familiegeschiedenis, in dit boek anders verteld dan in alle voorgaanden, oude liefdes opnieuw te minnen en ontmoetingen met toevallige voorbijgangers betekenisvol in te laten haken op wat de hoofdpersoon probeert te ontlopen. Zelfs in de veelheid van opgevoerde personages, is er niemand die de hoofdpersoon kan laten ontsnappen aan het lot dat ons allen wacht. Ik vond het knap gedaan, de verhaallijn, de frisse wind door wat wij al Siebelinksiaanse motieven noemen, en het volle leven waar niemand mee op wil houden. Compliment.

Deze tip werd geschreven door Kitty Geerts. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Ons kasteel aan zee

Lucy Strange

€ 16,99

Wat een mooi kinderboek (voor kinderen vanaf 10 jaar) over de oorlog is dit. Helemaal vanuit een ander oogpunt geschreven dan normaal. We zitten aan de Engelse kust, waar de oorlog een andere belevenis heeft dan op het vaste land. Ik geloof dat ik niet eerder een boek las vanuit die positie. 
Veel onverwachte dingen gebeuren in het boek. Je weet lang niet waar het verhaal naartoe gaat. Maar alles past mooi in elkaar.

Het is een, voor mij, nieuw verhaal tussen de vele boeken die er al verschenen zijn over de Tweede Wereldoorlog. Ik wist bijvoorbeeld niet van de interneringskampen in het VK.

Het boek laat de beleving van Petra goed zien, haar verbazing, haar vertwijfeling, haar versteningen en hoe ze veel in de gaten lijkt te hebben maar er soms niet helemaal een vinger op kan leggen.

Mijn dochter(11) las het boek eerst en wilde me niks vertellen behalve dat ze het zo mooi vond. En: "Het boek is wel spannend, maar niet eng."

U las de leestip van Pleuntje Hijman. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Het wolkenpaviljoen

Jannie Regnerus

€ 20,00

Het Wolkenpaviljoen is een compact boekje, maar het verhaal heeft veel vet op de botten en suddert nog lang na wanneer je het uit hebt. Het is een boek voor liefhebbers van mooi doordacht en doorvoeld taalgebruik, met knappe vergelijkingen en vindingrijke metaforen, en voor lezers die niet terugdeinzen voor een langzaam opbouwend verhaal. Wie in alle rust en geduld lezen kan, wordt door dit zintuiglijke verhaal waarlijk beloond. Er worden in dit boek geen dialogen gevoerd, maar het verhaal is een boeiende beschrijving in fragmenten van hoe een man, een architect, de ineenstorting van zijn huwelijk, zijn thuis, probeert te verwerken en ervan te leren en die alles geeft om zijn dochtertje alsnog een veilig thuis te bieden. De stijl van Jannie Regnerus werd eerder vergeleken met Haruki Murakami en ook in dit boek zijn de overeenkomsten te vinden. Van Regnerus raad ik ook Het Lam en Nachtschrijver van harte aan.

Ruben (Novita) en Ivanka (Kniphorst) lazen beiden dit boek en raden u het beiden aan. De tip werd geschreven door Ruben. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

De stilte van de vrouwen

Pat Barker

€ 23,99
Veel oorlogsverhalen ervaar je vanuit het oogpunt van de overwinnaars, het zijn vaak verhalen over doorzettingsvermogen, kracht en vrijheid. Dit verhaal is anders. Al gaat ook dit boek over dezelfde aspecten, dit keer wordt het verhaal verteld vanuit de verliezende kant van een oorlog: de Trojanen. Briseïs, een Trojaanse vrouw, wordt na de val van haar stad als oorlogstrofee gegeven aan de Griekse oorlogstrijder Achiles.
Een hervertelling van de Ilias (de strijd tussen twee mannen om één vrouw: Helena van Troje) vanuit het perspectief van één van de vele vrouwen uit die tijd. Een uniek en indrukwekkend boek over de kracht van vrouwen, een actueel thema.
U las de leestip van Demy Oudshoorn. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Wanneer wordt het eindelijk weer zoals het nooit is geweest

Joachim Meyerhoff

€ 9,99

Dit is het geweldige, onvergetelijke verhaal van een jongetje dat opgroeit binnen de bizarre muren van een psychiatrische inrichting – omdat zijn vader er directeur is. Het is het tweede deel van een kwartet boeken (de andere delen zijn eveneens zeer de lol van het lezen waard), al kun je dit boek ook prima eerst lezen. Op anekdotische wijze doet schrijver Joachim Meyerhoff verslag van zijn jeugd; Jocci maakt allerlei avonturen mee, en natuurlijk zijn die avonturen voor een opgroeiende schooljongen nog onheilspellender en interessanter dan voor zijn ouders. Een keur aan vreemde en hilarische personages komt voorbij, die figureren in allerlei situaties die je hardop doen lachen of je stevig kunnen ontroeren. Het boek verscheen enkele jaren geleden al in het Nederlands. Sinds kort is het weer verkrijgbaar en het verdient een onontkoombare aanbeveling voor de lezer die een boek zoekt dat eenvoudig weg leest, wel diepgang kent en op alle emoties én op je voorstellingsvermogen een beroep doet.

U las de leestip van Ruben Hofma. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Frida Kahlo

Caroline Bernard

€ 20,00

Dankzij dit boek heb ik een heel goed beeld gekregen van Frida Kahlo. Wat een hoop ellende heeft ze meegemaakt, maar wat was ze ook gelukkig (soms) en moedig. De schrijfster heeft erg goed gebruik gemaakt van de diverse bronnen die ze achterin het boek ook noemt. Voor mij heeft ze Frida levensecht gemaakt. Het is geen hoogstaande literatuur, maar een heerlijke biografische roman over een inspirerende vrouw. Een aanrader!


U las de leestip van Pleuntje Hijman. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Torenhoog en Mijlen breed

Tonke Dragt

€ 19,99

Torenhoog en mijlen breed van Tonke Dragt is al een “oudje”, gepubliceerd in het jaar dat de eerste mens zijn voet op de maan plantte en er over Venus nog maar weinig bekend was. Het verhaal blijft fantastisch. Een groep planeetonderzoekers arriveert op Venus, een planeet met uitgestrekte, schijnbaar in lichterlaaie staande wouden. Ze doen onderzoek vanuit De Koepel, de enige door mensen bewoonde plek op Venus. Eén van de onderzoekers, Edu, is al op Venus geweest en het is niet zonder reden dat hij er nu opnieuw is. De wouden bewegen en lijken alles te verzwelgen. Het is voor iedereen strikt verboden erop uit te trekken. Maar zijn die wouden werkelijk zo verwoestend? En is het leven op Venus echt gevaarlijk? Edu gaat tegen de regels in op onderzoek uit. Tonke Dragt schreef een mooi avontuurlijk en fantasierijk kinderboek én stelt met het boek vragen die zelfs volwassenen nog aan het denken zullen zetten, zoals de kernvraag: wat zou er gebeuren wanneer je andermans gedachten kunt “horen”?

U las de leestip van Ruben Hofma. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Buurtsupermens

Sayaka Murata

€ 22,99

Keiko Furukura is sinds kleins af aan al anders geweest dan de rest. Tijdens haar studie begint ze te werken in een buurtsuper en 18 jaar later, op 36-jarige leeftijd, werkt ze daar nog steeds. Ze is ervoor gemaakt, maar haar omgeving heeft een ander beeld van hoe een vrouw van haar leeftijd zou horen te leven.
Een heerlijk en zeker ook grappig boek over de eisen van de maatschappij en de druk om je daaraan aan te passen, maar ook zeker het vinden van je eigen geluk en zin in het leven.


U las de leestip van Demy Oudshoorn. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Hannelore

Frank Krake

€ 13,50

Hannelore laat zien hoe het is om in een sekte op te groeien. Zij is drie jaar oud wanneer haar ouders toetreden tot de sekte ‘Gemeente Gods’.  Hun hele leven wordt bepaald door de profeet.

Haar moeder groeit enorm in het geloof en uiteindelijk trekken ze het klooster in.

Geldstraffen, opsluiting,en seksueel misbruik zijn aan de orde van de dag. Je kunt je niet voorstellen dat het vandaag de dag nog steeds voorkomt. Het is een indringend verhaal wat Frank Krake hier heeft opgeschreven. Hannelore en haar familie zijn met hem in gesprek gegaan, zodat alle gebeurtenissen opgeschreven konden worden.

Het is een bizar verhaal en de vraag is: Hoe ver mag een sekteleider gaan?

U las de leestip van Lenie Groenendijk. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Onder verdenking

Eric Oosthoek

€ 9,99

Een dijk van een Nederlandse thriller. De schrijver heeft zijn sporen verdiend in de non-fictiesectie en is dramaregisseur en scenarioschrijver. Dit is zijn fictiedebuut en wat voor één…Van het begin tot het eind spannend. Dit jaar staan er nog twee delen op de planning en de komende jaren nog meer met dezelfde karakters. De boeken zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen.  Ik zal niet verbaasd staan kijken wanneer ze verfilmd gaan worden in de toekomst.


U las de leestip van Els Bruinsma. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Waagstukken

Charlotte Van den Broeck

€ 17,50
Met veel plezier en interesse heb ik deze originele combinatie van architectonische kennisgeving en persoonlijke reflectie gelezen. Aan de hand van bekende en minder bekende bouwwerken maak je zowel een reis door verschillende tijden, landen, als psychologische landschappen van de architecten en de schrijfster zelf. Een aanrader, en misschien wel enig in zijn soort. 
U las de leestip van Ivanka de Ruijter. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier
pro-mbooks1 : de-kler