Leestips van Anne

Leestip van uw boekverkoper

Schildpadden tot in het oneindige

John Green

€ 16,99

Bij dit typische John Green verhaal kan je lekker wegdromen. De vader van Davis is vermist en de dwangmatige Aza gaat samen met haar vriendin Daisy op onderzoek uit. De nadruk van het verhaal ligt echter op wat er zich in Aza's hoofd afspeelt: zo ontstaat een helder inzicht in hoe een persoon met dwanggedachten en angsten omgaat - iets waar John Green zelf ook mee kampt. Dat is confronterende thematiek, maar kent ook een heel leerzame kant. Hoewel het verhaal veelal bestaat uit stereotypische Amerikaanse jeugdmomenten (van zwijmeltaferelen tot in een oude auto rijden), betreft het hier een sterk verhaal met een goed einde. Lekker mee op de bank kruipen dus. 

U las de leestip van Anne Plomp. Voor meer tips, kijk op onze tipspagina

Leestip van uw boekverkoper

Leah on the offbeat

Becky Albertalli

€ 13,50

Net als het vorige boek van Becky Albertalli is dit coming of age verhaal grappig, en vol referenties naar de huidige jeugdcultuur, met bijvoorbeeld Harry Potter en Troye Sivan. 

Leah is een meisje dat heel zeker van zichzelf lijkt, maar nog niet zeker weet wie ze is. Is ze biseksueel? Vindt ze meisjes echt op die manier leuk? Hoe gaat Simon hierop reageren? Zelfs haar beste vriend(die homoseksueel is) weet niet van haar geheim. Dit boek gaat op reis met Leah en haar ontdekking. Vriendschap, school, hobby's, liefde: het zijn allemaal onderwerpen die terugkomen in dit verhaal.

Een fijn, realistisch boek wat je ook na je tienerjaren kan lezen. 

U las de leestip van Anne Plomp. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

MINDBUSZEUS2 : de-kler