Leestips van Demy

Leestip van uw boekverkoper

Very large expanse of sea

Tahereh Mafi

€ 12,50

Amerika, 2002. De 16-jarige Shirin heeft een jaar na 9/11 dagelijks te maken met racisme en vooroordelen rondom haar geloof en haar keuze om een hoofddoek te dragen. Ze is het zat dat mensen haar als terrorist behandelen en sluit zichzelf, na een traumatische ervaring, af. 
Dan ontmoet ze Ocean James, een oprecht in haar geïnteresseerde jongen. Ze heeft zichzelf al zo lang beschermd door afstand te houden van anderen, hoe moet ze omgaan met een jongen die dichterbij wil komen? 

Gebaseerd op haar eigen ervaringen komt Tahereh Mafi met een krachtig, hartverscheurend coming-of-age verhaal over een meisje dat moet leven in een wereld vol vooroordelen en stereotypen. 

U las de leestip van Demy Oudshoorn. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

De buitenstaander

Stephen King

€ 24,99
Hoe kan Terry Maitland op hetzelfde moment zowel de moord op de 11-jarige Frankie Peterson in Flint City hebben gepleegd, als aanwezig zijn geweest op een literaire conferentie in Cap City,  zo'n 110 kilometer verderop? Dat is de vraag die detective Ralph Anderson tergt. Beide plekken leveren bewijs van Terry's aanwezigheid, maar niemand kan op twee plekken tegelijk zijn... toch?

Dit spannende boek heeft mij in zijn greep gehouden. Ik kon niet snel genoeg doorlezen om dit mysterie te doorgronden. De gedetailleerde schrijfstijl van King zorgde ervoor dat ik zo meegezogen werd in deze wereld.

Het is een opzichzelfstaand boek, maar fans van King's Bill Hodges trilogie komen een bekende tegen.

U las de leestip van Demy Oudshoorn. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier
MINDBUSZEUS2 : de-kler