Leestips van Remon

Leestip van uw boekverkoper

Handmaid's tale (fti)

Margaret Atwood

€ 12,50
De kracht van een dystopie is dat deze ons een negatief spiegelbeeld voorhoudt: hedendaagse kwalen worden tot hun uiterste consequentie doorgevoerd en onthullen een achterliggende teneur, een verborgen kwaadaardigheid. 
Atwood thematiseert de biologische sekseongelijkheid en de sociale repercussies hiervan in een samenleving die lijdt aan een mengelmoes van radicale dogmatische invloeden. Het geschetste scenario is weliswaar onwaarschijnlijk, de verhaallijn is volkomen geloofwaardig. De hoofdpersoon is rebels, humaan en sensitief zonder sentimenteel te worden, tegen de achtergrond van dreiging, terreur en mogelijk verraad. Menselijke waarden worden verdedigd in strijd met het regime dat het individuele, particuliere leven ondergeschikt maakt aan vermeende belangen van het collectief, een thema dat zich uitstrekt over het menselijke bestaan sinds de vroegste verschijningen van staatsvormen, zonder iets van zijn actuele urgentie te verliezen. 
U las de leestip van één van onze boekverkopers: Remon den Ouden. Meer tips? Klik hier

Leestip van uw boekverkoper

De fenomenale meerval

Alfred Birney

€ 23,99

Het verteltalent van Alfred Birney en de komische herhaling van licht obsessieve personages tuimelen in deze verzamelde verhalen onverbiddelijk over elkaar heen en stuwen zichzelf voort tot onder het mes waarmee Birney zijn onderwerpen chirurgisch aansnijdt, ontleedt, fileert... 

Niet onbelangrijk: Uitgeverij Geus is zo vriendelijk om deze gebonden uitgave tijdelijk aan te bieden tegen de literatuurminnende prijs van €5,-

U las de leestip van Remon den Ouden. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Klara en de Zon

Kazuo Ishiguro

€ 22,99
Ishiguro schrijft zonder pretentie of opsmuk over de schrijnende waanzin van een moeder die gebukt gaat onder de zorg haar kind te verliezen. Hij vervlecht dit onderwerp met een vraag naar de morele grenzen van technologie. Langzaam ontvouwt een plan dat onder de oppervlakte sluimert en op subtiele wijze het verhaal een onheilspellend karakter verleent. De roman maakt indruk doordat het de lezer een vraag voorlegt die niet binnen redelijke kaders te beantwoorden valt. Dit effect wordt versterkt doordat het hoofdpersonage, Klara de kunstmatige vriendin, zonder vooroordelen door het netwerk van menselijke emoties en gevoelens navigeert. Haar apathische berusting geeft het ultieme vraagstuk - wat is de essentie van menselijkheid - een onverwachte lichtvoetigheid.
U las de leestip van Remon den Ouden. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier
pro-mbooks1 : de-kler