Leestips van Suzan

Leestip van uw boekverkoper

De onsterfelijken van Teheran

Ali Araghi

€ 24,99

Een bijzonder boek over een familie in Iran die van het platteland naar Teheran vertrekt. De politiek zindert in het land en de revolutie is op komst. De familie raakt verstrikt in de revolutie, wegen scheiden zich en ieder probeert zich op een eigen manier staande te houden. Araghi schrijft zó prachtig beeldend dat je het voor je ziet. Je loopt op het platteland, neemt deel aan de rituelen en strijdt mee in de revolutie. Naast het maatschappelijke verhaal worden er ook magische gebeurtenissen beschreven, zoals een gedicht dat zo krachtig is dat de woorden lichtgeven en branden op het papier. Deze combinatie maakt het boek prachtig en mysterieus.

Deze tip werd geschreven door Suzan Vloet. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

De bergen zingen

Phan Que Mai Nguyen

€ 24,99

Eigenlijk wist ik niet zoveel van Vietnam. Dit boek heeft mijn blik verrijkt. De schrijfster neemt je mee haar familie in, waarbij oma en kleindochter aan het woord zijn. Je reist mee in het drama van de oorlog, maar vooral in de familiegeschiedenis van de vrouwen. Heftig en ontroerend beschrijft ze hoe oma als jonge vrouw haar kinderen veiligstelde bij anderen, hoe de angst haar in de ban had en ze toch dapper bleef. De kleindochter groeit op tot een vrouw die haar geschiedenis kent en meeneemt in het heden. Prachtige taal, erg rijk in beelden. Een boek om in één zucht uit te lezen en het later nog eens te herlezen.

U las de leestip van Suzan Vloet. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Weideland

John Lewis-Stempel

€ 22,99

Als je van traagheid, de natuur en rust houdt, dan is dit een boek om te lezen. Lewis-Stempel neemt je een jaar lang mee naar zijn meadow in Engeland. Elke maand wordt beschreven, waarbij hij de dieren ziet komen, nestelen en gaan. Waar planten opkomen of verdwijnen. Waar prooien en jagers aan elkaar gewaagd zijn. Heerlijk om mee te lopen met de schrijver en zijn weideland in je hoofd te laten ontstaan.

Deze tip werd geschreven door Suzan Vloet. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Het jaar dat Shizo Kanakuri verdween

Franco Faggiani

€ 22,99

Wat een juweeltje! Faggiani neemt je mee van Japan naar Zweden, waar zich een bizar drama voltrekt. Dat is de start van een prachtig verhaal over liefde, eenzaamheid, stilte en de natuur. Mij trof de taal vooral. Wat een prachtige zinnen; wat een diepgang, zo beeldend en sprekend. Ik heb er een paar opgeschreven om te onthouden, zo mooi! Een boek om zeker nog eens te lezen!

Deze tip werd geschreven door Suzan Vloet. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier
pro-mbooks1 : de-kler