Leestips van Lenie

Leestip van uw boekverkoper

Hannelore

Frank Krake

€ 13,50

Hannelore laat zien hoe het is om in een sekte op te groeien. Zij is drie jaar oud wanneer haar ouders toetreden tot de sekte ‘Gemeente Gods’.  Hun hele leven wordt bepaald door de profeet.

Haar moeder groeit enorm in het geloof en uiteindelijk trekken ze het klooster in.

Geldstraffen, opsluiting,en seksueel misbruik zijn aan de orde van de dag. Je kunt je niet voorstellen dat het vandaag de dag nog steeds voorkomt. Het is een indringend verhaal wat Frank Krake hier heeft opgeschreven. Hannelore en haar familie zijn met hem in gesprek gegaan, zodat alle gebeurtenissen opgeschreven konden worden.

Het is een bizar verhaal en de vraag is: Hoe ver mag een sekteleider gaan?

U las de leestip van Lenie Groenendijk. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Tussentijd

Erik Hensel

€ 19,99

In Tussentijd krijgt de succesvolle jonge zakenman Damian de schok van zijn leven als hij zijn broer Paul op tv ziet. Paul is op zijn vijftiende het verstikkende milieu thuis in Nederland ontvlucht en heeft sindsdien niets meer laten horen. Damian neemt een rigoureuze beslissing en stapt op het vliegtuig: hij gaat zijn broer opzoeken. Wanneer hij aankomt, is de man die hij treft heel anders dan hij had verwacht. Paul is terminaal ziek, maar blijkt gelukkiger te zijn dan ooit. En hoewel Damian verhaal komt halen, is hij niet degene met de vragen. Paul houdt hem een spiegel voor en stelt confronterende vragen over liefde, succes en geluk.

In dit boek komen de emoties en levenslessen kort en bondig voorbij. Het is gemakkelijk en begrijpelijk geschreven. Belangrijk is: leef in het nu en geniet van alles dat op je pad komt.

U las de leestip van Lenie Groenendijk. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

De cursus

Elvin Post

€ 20,99
Ik vond  ‘De cursus’ een goede thriller! Als je nog een spannende thriller zoekt, lees dan dit boek. Elvin Post heeft een fijne stijl van schrijven. Je ziet zo voor je wat hij beschrijft. Het verhaal begint misschien wat traag, maar al snel zit je er helemaal in. Het heeft een rustige spanningsopbouw, en al snel wil je het boek niet meer aan de kant leggen.

Een cursus over het schrijven van een boek is een interessante invalshoek. Je krijgt wat technische informatie over het schrijven van een boek mee. Dit vond ik een leuke bijkomstigheid. (Dus niet alleen spannend, maar ook nog informatief!)

U las de leestip van Lenie Groenendijk. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Wie niet horen wil

Nicci French

€ 10,00
In de psychologische thriller Wie niet horen wil van Nicci French gaat Tess op onderzoek uit als haar dochtertje Poppy vreemde taal begint uit te slaan en een lugubere tekening maakt.

De spanning bouwt zich langzaam op, en is steeds meer voelbaar.  Ik vind psychologische thrillers altijd zeer bijzonder. Vooral de opbouw ervan, waarbij langzaam naar het einde toe gewerkt wordt.

Je blijft tot het einde toe nieuwsgierig en je wilt dus door blijven lezen. Het is niet gewelddadig en is dus voor iedereen te lezen.

U las de leestip van Lenie Groenendijk. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Samen

Luke Adam Hawker

€ 14,99
Donkere wolken pakken zich samen. Hoe lang gaat het duren? Wat doet het met ons? Samen gaat over een man en zijn hond. Het verhaal gaat samen met prachtige illustraties. Over moeilijke tijden, onzekerheid, eenzaamheid en angst. Maar ook over hoop en anders leren denken. Dat als het tegenzit we toch verbinding met elkaar zoeken, elkaar helpen.
 
In dit boek wordt echt alles op een mooie manier weergeven van het laatste anderhalf jaar!
Een toppertje onder de cadeauboeken.

Deze tip werd geschreven door Lenie Groenendijk. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Mimic

Daniel Cole

€ 21,99
Het is het vierde, op zich staande boek van Daniel Cole En het begint direct met een gruwelijke moord.
Het slachtoffer staat bevroren op een sokkel....
De moord is niet direct te achterhalen, maar een paar jaar later komen Champers, Winter en Marshall samen in actie.
Dit gaat met de nodige humor van pas. Het is vlot en spannend geschreven en wat leuk is in dit boek , dat er illustraties bij staan als er iemand vermoord wordt. Heb je verstand van kunst, dan is dat een leuke bijkomstigheid. Het beeldt de moord uit.
Dus, hou je van diepgang, spanning en humor, ga dan dit boeiende boek lezen.
Deze tip werd geschreven door Lenie Groenendijk. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Het meisje met de luidende stem

Abi Daré

€ 24,99
Ik heb mij echt ingeleefd in dit boek. Het gaat om het meisje Adunni dat erg veel mee maakt in haar jonge leven.
Ze wordt op haar vijftiende uitgehuwelijkt, misbruikt, en fysiek geweld is haar niet vreemd. Ondertussen blijft ze geloven in een betere toekomst. Ze wil zo graag onderwijs volgen en strijd daar ook voor. Uiteindelijk gaat haar dat lukken... wat een krachtig meisje is zij!
In dit boek lees je ook over Nigeria, soms gelinkt aan het hoofdstuk dat je leest. Zo wordt je ook nog wat wijzer.
Het is in dialect geschreven, in gebroken Nederlands. Het is goed te volgen en ook wel grappig.
 
Kortom: een ontroerende, krachtige roman, over een dappere Nigeriaanse vrouw!

Deze tip werd geschreven door Lenie Groenendijk. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier
pro-mbooks1 : de-kler