Leestips van PLeuntje

Leestip van uw boekverkoper

Verzamelde werken

Lydia Sandgren

€ 32,00
Een debuutroman ‘Verzamelde werken’ noemen en dan als quote op de rug (ja, het is zó dik dat daar een quote op past) “Een liefdesverklaring aan de literatuur” dat belooft wat! En het boek maakt die belofte waar. Je moet wel de tijd nemen voor dit boek, maar je wordt beloond. Vol literatuur, kunst en filosofie.
Deze tip werd geschreven door Pleuntje Hijman. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Nevenschade

Jens Vern

€ 21,99

Qua onderwerp en thema (geld, macht, virus, complotten) valt dit boek totaal buiten mijn comfort zone, maar na ‘De macht van K.’ heb er niet eens over getwijfeld of ik dit wel of niet zou lezen. Ik ben meteen begonnen en echt, Jens Vern heeft wederom een dijk van een thriller geschreven. Spannend, snel, actueel, beangstigend, wat als dit nou toch echt zo zou zijn? Nee, het is fictie! Maar akelig realistisch geschreven

Deze tip werd geschreven door Pleuntje Hijman. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

De onscherpte van de wereld

Iris Wolff

€ 21,99

Wat een mooi boekje is dit! Ik heb genoten! In zeven delen maak je kennis met mensen uit de directe omgeving van Samuel. Op die manier wordt zijn leven in beeld gebracht, maar krijg je ook een beeld over Roemenië, het afbrokkelen van het communisme en de val van Ceausescu. Extra leuk: Mét een boekhandelaar die leestips geeft!

U las de leestip van Pleuntje Hijman. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Helsinki

Nathalie Pagie

€ 11,99
Elk jaar in oktober gebeurt het opnieuw. Als de dagen korter worden en de inwoners de warme veiligheid van hun huizen opzoeken, wordt ergens in de stad een lichaam gevonden – vermoord en gruwelijk verminkt. 
Rechercheur Talinn Ilves mijdt de stad sinds haar tweelingzus Reval er jaren geleden is verdwenen. Maar waar ze ook heen gaat, het verlies van Reval volgt haar overal. Na acht jaar besluit Talinn terug te keren naar haar geboortestad en een laatste poging te wagen om uit te vinden wat er met haar zusje is gebeurd. 
 
Wat een spannend boek van Pagie is dit weer! Vol vaart en in korte hoofdstukken wordt jacht op de metromoordenaar gemaakt. Een bestaand kunstwerk in de ondergrondse van Helsinki 'De wortels van de stad' is het uitgangspunt. Buiten alle consternatie om werkt nieuwkomer Talinn Ilves ook aan de zaak, alhoewel ze eigenlijk om een heel andere reden in Helsinki is gaan werken. Een hele tijd weet je als lezer niet hoe het zit, totdat het kwartje valt en je meegesleurd wordt in het oplossen van deze zaak.
Een goede thriller van Nederlandse bodem!

Deze tip werd geschreven door Pleuntje Hijman. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Rodham

Curtis Sittenfeld

€ 15,00
'Rodham', de nieuwe roman van Curtis Sittenfeld schetst een alternatieve geschiedenis over Hillary Rodham. Zij is een veelbelovende jonge vrouw: ze studeert rechten aan de prestigieuze rechtenfaculteit van Yale, en maakt naam als activiste en voorvechtster van vrouwenrechten. En dan valt ze als een blok voor Bill Clinton. Een knappe, charismatische medestudent die zijn politieke carrière al ijverig in de steigers aan het zetten is. Maar dit verhaal verloopt anders dan de praktijk die we kennen. 
 
Je leest over de gedrevenheid van een vrouw die vastbesloten is de wereld voor vrouwen te verbeteren (en daardoor wordt beschouwd als een ere-man, want een vrouw kan zo niet zijn) en hoe alles wat ze doet daardoor onder een vergrootglas wordt gelegd.
Mooi is het om fictie (want het boek is echt een roman) en non-fictie zijn verweven in deze roman.
Het boek is geschreven vanuit de eerste persoon, dus de eerste tien pagina's voel je je Hillary, maar daarna worden alle personages gewone romanpersonages en zit je helemaal in het verhaal.
Geweldig boek! Hup Rodham!

U las de leestip van Pleuntje Hijman. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Goede buren

Mattias Edvardsson

€ 20,99
Micke en Bianca Andersson verhuizen naar een idyllische buitenwijk die perfect lijkt voor hun gezin. Maar als ze hun buren leren kennen, komt er langzaam een gevoel van onbehagen op. Als Bianca ernstig gewond raakt, lijkt het in eerste instantie een tragisch ongeluk...
 
Een fantastische 'suspense novel,' zoals de auteur het zelf zegt. Psychologisch zit het boek weer ijzersterk in elkaar. De onderhuidse spanning wordt goed opgeschroefd en je wordt als het ware opgenomen in de kleine wijk als buurtbewoner. En krijgt een kijkje in de wereld van een aantal van deze buurtgenoten. Wie veroorzaakt wat en waarom? Tot het laatste moment is niet alles duidelijk.
Alle karakters hebben iets wat ze sympathiek maakt, maar ook allemaal een duistere kant. Wie is de goede buur?
Een aanrader als je van psychologische boeken houdt!
Deze tip werd geschreven door Pleuntje Hijman. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Ons kasteel aan zee

Lucy Strange

€ 16,99

Wat een mooi kinderboek (voor kinderen vanaf 10 jaar) over de oorlog is dit. Helemaal vanuit een ander oogpunt geschreven dan normaal. We zitten aan de Engelse kust, waar de oorlog een andere belevenis heeft dan op het vaste land. Ik geloof dat ik niet eerder een boek las vanuit die positie. 
Veel onverwachte dingen gebeuren in het boek. Je weet lang niet waar het verhaal naartoe gaat. Maar alles past mooi in elkaar.

Het is een, voor mij, nieuw verhaal tussen de vele boeken die er al verschenen zijn over de Tweede Wereldoorlog. Ik wist bijvoorbeeld niet van de interneringskampen in het VK.

Het boek laat de beleving van Petra goed zien, haar verbazing, haar vertwijfeling, haar versteningen en hoe ze veel in de gaten lijkt te hebben maar er soms niet helemaal een vinger op kan leggen.

Mijn dochter(11) las het boek eerst en wilde me niks vertellen behalve dat ze het zo mooi vond. En: "Het boek is wel spannend, maar niet eng."

U las de leestip van Pleuntje Hijman. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Het woud van wol en staal

Natsu Miyashita

€ 20,00

Meteen in het begin werd ik gepakt door het boek. Echt vanaf de eerste alinea, de eerste zinnen. Een jonge man hoort op school een pianostemmer aan het werk en is verkocht. Dit is wat hij wil doen later! Hij hoort bomen, voelt het bos om zich heen door die pianostemmer.

De beschrijvingen zijn prachtig, de zoektocht naar perfectie in de tonen van iedere piano is bijzonder. In het boek wordt Tomura betoverd door het stemmen en het geluid van de piano, en zelf wordt je betoverd door het lezen van de mooie zinnen en beschrijvingen van de denkwereld van de jongen/man en de omgeving en de passie. Ook als je op zich niks met piano spelen of klassieke muziek hebt, zoals ik, is het een mooi boek. Ik zou het eigenlijk meteen nog een keer willen lezen.

Deze tip werd geschreven door Pleuntje Hijman. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Frida Kahlo

Caroline Bernard

€ 20,00

Dankzij dit boek heb ik een heel goed beeld gekregen van Frida Kahlo. Wat een hoop ellende heeft ze meegemaakt, maar wat was ze ook gelukkig (soms) en moedig. De schrijfster heeft erg goed gebruik gemaakt van de diverse bronnen die ze achterin het boek ook noemt. Voor mij heeft ze Frida levensecht gemaakt. Het is geen hoogstaande literatuur, maar een heerlijke biografische roman over een inspirerende vrouw. Een aanrader!


U las de leestip van Pleuntje Hijman. Voor meer tips van onze medewerkers, klik hier
pro-mbooks1 : de-kler